[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.6

Pikantne tosty od najlepszego kucharza Ameryki

Ten tost dzięki ręce eksperta, nabiera charakteru o jakim do tej pory mógł jedynie pomarzyć. Sprawdź, jak z kilku kromek pełnoziarnistego pieczywa, odrobiny masła, papryki jalapeno oraz paru plasterków Mozzarelli i Cheddara stworzyć idealne śniadanie.

tost z serem fot. Randy Harris
Thomas Keller jest szefem kuchni restauracji French Laundry w Napa Valley. Trzy gwiazdki Michelina, tytuł najlepszego kucharza Ameryki, wpisanie na listę 50 najlepszych restauracji świata – to tylko niektóre z wyróżnień dla Thomasa Kellera i jego "Francuskiej Pralni".

I to właśnie on podjął rękawicę od MH: pokazać nowe oblicze zwykłego tosta z serem. Przede wszystkim wprowadził dwa rodzaje sera, których smaki, łagodny i ostrzejszy, świetnie się uzupełniają, no i genialny patent z opaloną papryką, zmieniającą banalny tościk w śniadanie idealne.

Składniki na 2 porcje:

  • 1 lub 2 papryki jalapeño
  • 1 czerwona papryka
  • masło w temperaturze pokojowej
  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • 8 plastrów sera Mozzarella lub Gouda do pizzy
  • 8 plastrów sera Cheddar 

Sposób przygotowania:

1. Nadziej papryki na szpikulec lub użyj grillowych szczypców, zapal gaz w kuchence i opal je nad nim, aż skórka zacznie czernieć. Jeżeli masz elektryczną kuchenkę, włóż je do piekarnika na maksymalną temperaturę.

2. Wlej do miski zimną wodę, dodaj kilka kostek lodu i wrzuć na kilka chwil opieczone papryki. Wyjmij (używaj rękawic, bo mogą być jeszcze gorące), obierz ze skórki, przekrój je na pół, wyciągnij błony i pestki ze środka. Resztę drobno posiekaj.

3. Na średnim ogniu rozgrzej grillową patelnię. Każdą kromkę wysmaruj masłem z obu stron. Połóż 2 plastry goudy lub mozarelli na kromce i nałóż łyżką do środka paprykową miksturę . Na drugiej kromce połóż 2 plastry sera Cheddar i połącz obie kromki razem. Plastry sera mogą wystawać poza brzegi kromki. Stopią się i stworzą barierę, by papryki nie wypadały podczas jedzenia.          

4. Połóż kromki na patelni i smaż, aż chleb zbrązowieje, a ser zacznie się topić – około 3-5 minut z każdej strony. Zdejmij, przekrój po przekątnej. Jak w Nappa Valley w Kalifornii.

MH 01/14

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij