[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Pieczeń rzymska na 4 sposoby [przepisy, makro]

Mięsa miałeś z kilogram, więc musiało Ci coś zostać, prawda? Żartujesz, jak to wszystko poszło naraz? Oto 4 sposoby, żeby pieczeń nie wyszła Ci bokiem przez kilka dni jedzenia. 

pieczeń rzymska fot. Sam Kaplan
Zobacz: Pieczeń rzymska: gotuj raz, jedz 5 dni [przepis]

Mac'Pieczeń

Wymieszaj majonez z keczupem, dopraw szczyptą soli. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i podgrzej plastry pieczeni (ok. 2 minut na stronę). Jeden plaster przykryj serem, żeby się trochę rozpuścił. Obie połowy bułki wysmaruj sosem, połóż pieczeń z serem, dodaj połowę sałaty i kolejny plaster pieczeni. Teraz reszta sałaty, plasterki korniszonów i cebula. Zamknij i smacznego.

Składniki:

  • 1 łyżka majonezu
  • 1½ łyżeczki ketchupu
  • 2 plastry pieczeni
  • 1 plaster sera
  • 1 bułka do burgerów
  • ¼ szkl. sałaty lodowej
  • 2 korniszony
  • 1 łyżka drobno posiekanej cebuli

Makro: 530 kcal, 18 g białko, 47 g węglowodany, 2 g błonnik, 29 g tłuszcze

REKLAMA

REKLAMA

pieczeń rzymska fot. Sam Kaplan
Sadzone na śniadanie

Dwa plastry pieczeni ułóż na sobie i wytnij dziurę w ich środku. Rozgrzej odrobinę oleju na patelni na średnim ogniu, połóż mięso i wbij jajko do dziurki. Smaż, aż białko się zetnie (ok. 3-5 min). Przekrój pomidora na pół, dopraw solą z pieprzem i połóż go przeciętą stroną na patelni. Przełóż łopatką danie na talerz, posyp posiekaną natką pietruszki i dobrze rozpocznij dzień.

Składniki: 

  • 2 plastry pieczeni
  • odrobina oleju
  • 1 jajo
  • 1 mały pomidor, połówki
  • ½ łyżeczki natki pietruszki, posiekanej

Makro: 670 kcal, 46 g białko, 17 g węglowodany, 3 g błonnik, 46 g tłuszcze

REKLAMA

pieczeń rzymska fot. Sam Kaplan
Quesadilla z fasolą

Rozgrzej na średnim ogniu grillową patelnię bez tłuszczu. Połóż na niej placek, a na nim rozsyp ser i pokruszony plaster pieczeni. Przykryj drugim plackiem tortilli. Podpiekaj 2-4 minuty i obróć na kolejne 2-4. W misce wymieszaj posiekaną cebulę, awokado, opłukaną i odsączoną fasolę oraz posiekaną kolendrę. Pokrój tortillę na kawałki i połóż warzywa na wierzchu.

Składniki: 

  • 2 małe tortille
  • ¼ szkl. startego sera gouda
  • 1 plaster pieczeni
  • ¼ czerwonej cebuli
  • ½ awokado, posiekane
  • ¼ szkl. czarnej fasoli z puszki
  • 1 garść kolendry, posiekanej

Makro: 850 kcal, 45 g białko, 54 g węglowodany, 13 g błonnik, 53 g tłuszcze

REKLAMA

REKLAMA

pieczeń rzymska fot. Sam Kaplan
Wrapy na ostro

Na patelni na średnim ogniu rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek i smaż, aż się zezłoci – około 1 min. Wrzuć pokruszony plaster pieczeni i podgrzewaj 2-3 minuty, mieszając. Dopraw solą i pieprzem. Rozłóż 4 liście sałaty i rozdziel do nich sprawiedliwie mięso, kapustę, marchewkę, jalapeño i skrop wszystkie sokiem z limonki.

Składniki: 

  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 plaster pieczeni
  • 4 liście sałaty
  • 1 szkl. kapusty, posiekanej
  • ¼ szkl. marchwi, startej
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 jalapeño, posiekane

Makro: 400 kcal, 23 g białko, 20 g węglowodany, 2 g błonnik, 26 g tłuszcze

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij