Zobacz: Pieczeń rzymska: gotuj raz, jedz 5 dni [przepis]
Mac'Pieczeń
Wymieszaj majonez z keczupem, dopraw szczyptą soli. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i podgrzej plastry pieczeni (ok. 2 minut na stronę). Jeden plaster przykryj serem, żeby się trochę rozpuścił. Obie połowy bułki wysmaruj sosem, połóż pieczeń z serem, dodaj połowę sałaty i kolejny plaster pieczeni. Teraz reszta sałaty, plasterki korniszonów i cebula. Zamknij i smacznego.
Składniki:
- 1 łyżka majonezu
- 1½ łyżeczki ketchupu
- 2 plastry pieczeni
- 1 plaster sera
- 1 bułka do burgerów
- ¼ szkl. sałaty lodowej
- 2 korniszony
- 1 łyżka drobno posiekanej cebuli
Makro: 530 kcal, 18 g białko, 47 g węglowodany, 2 g błonnik, 29 g tłuszcze