Pancake na potreningową regenerację [Schab, awokado, syrop klonowy]

Porządny trening może mocno dać w kość Twoim mięśniom, więc zadbaj o nie odpowiednią dietą. W tym przypadku możesz powiedzieć, że osłodzisz im życie. 

pancake, naleśnik, przepis Men's Health

Pancake – schab, awokado, syrop klonowy

Składniki (4 porcje):

Ciasto

REKLAMA
  • 60 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 140 ml mleka ryżowego

Na wierzch

  • 200 g schabu
  • ½ awokado
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki syropu  klonowego
  • ¼ czerwonej cebuli

Sposób przygotowania:

1. Tutaj zależy nam, oprócz smaku, na regeneracji mięśni po treningu. Stąd wieprzowy schab i awokado, tworzące świetną kombinację białka i tłuszczu. Wymieszaj wszystkie składniki ciasta i odstaw miksturę na pół godziny. Na grillowej patelni podsmaż przez 15 minut kawałek doprawionego solą i pieprzem schabu, obracając go co 5 minut. Mięso się smaży, a Ty w tym czasie obierasz awokado i dzielisz je na mniejsze kawałki z sokiem cytrynowym i szczyptą soli.

2. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju kokosowego. Wlewaj ciasto stopniowo (2-4 łyżki na jednego pankejka) i obróć, gdy na wierzchu pojawią się pęcherzyki.

3. Kiedy już będą gotowe, skrop je syropem klonowym, dodaj awokado, cebulę pokrojoną w piórka i poszarpane widelcem mięso. Zalecają zjedzenie ich 40 minut po treningu, ale gdybyś nie wytrzymał, świat się nie zawali.

Zobacz również:
Uzbrój się w kettla i przyspiesz spalanie tłuszczu, łącząc przysiad ze zginaniem ramion  i wyciskaniem.
ZOBACZ WIĘCEJ

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA