Smakuje jak: Pomarańcza ale może być bardziej kwaśna. Niektórzy twierdzą, że ma delikatny posmak jagód goji.
Jedz z: Do liści sałaty dodaj pokrojoną w plastry pomarańczę. Do tego czerwona cebulka, zielone oliwki oraz oliwa. I dużo pieprzu.
2. Yuzu
Smakuje jak: Połączenie cytryny, limonki i mandarynki.
Jedz z: Do liści sałaty dodaj pokrojoną w plastry pomarańczę. Do tego czerwona cebulka, zielone oliwki oraz oliwa. I dużo pieprzu.
3. Pomelo
Smakuje jak: Słodszy grejpfrut. Jest też jego bardziej delikatną wersją.
Jedz z: 3 Grillowanym łososiem. Wyciskaj bezpośrednio na wierzch. Posiekaj pomelo i dodaj do kaszy kuskus razem z drobno pokrojoną morelą i migdałami.
4. Limonka
Smakuje jak: Bardziej gorzka cytryna.
Jedz z: Sosem rybnym. Wyciśnij świeży sok z połówki owocu, to wyostrzy nieco mętny smak sosu. Pokrój na ćwiartki i dodaj razem z lodem do dżinu z tonikiem.
Komentarze
patusia.ma, 2016-02-28 18:20:31
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?