Składniki (4 porcje):
- duże cebule, 2, pokrojone
- w półplasterki
- oliwa
- liść laurowy
- ziemniaki, 900 g, pokrojone w plastry
- jaja, 9
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Na patelni zeszklij cebulę z liściem laurowym. Następnie dorzuć ziemniaki i smaż na wolnym ogniu przez 10 minut. Teraz możesz podkręcić płomień, by zezłocić to smaczne i niedrogie źródło potasu, który wspomaga pracę mięśni.
2. Rozkłuć jaja w misce, doprawiając solą i pieprzem. Dorzuć podsmażone ziemniaki z cebulką i wymieszaj. Wylej całość na rozgrzaną patelnię i smaż 4 minuty.
3. Przykryj omlet talerzem i smaż przez kolejne 4 minuty. Po tym czasie przełóż na talerz i zostaw na 5 minut, by doszedł. Jedz i leć na trening.
Makroskładniki:
- Kcal 338
- Białko 16 g
- Węgle 48 g
- Tłuszcz 9 g
Komentarze