Składniki (5 porcji):
- czerwona cebula, 150 g, pokrojona w kostkę
- imbir, 30 g, w plastrach
- czosnek, 10 g, w plastrach
- mielona cielęcina, 500 g
- wino ryżowe, 75 ml
- płatki chili, 4 łyżeczki
- jasny sos sojowy, 40 ml
- cukier puder trzcinowy, 12 g
- puder z borowików, 5 g
- bulion drobiowy, 60 ml
- jaja, 10
Przygotowanie:
1. Przesmaż cebulę z imbirem oraz czosnkiem. Wrzuć cielęcinę (świetne źródło dodającej energii witaminy B) i smaż do zbrązowienia. Dorzuć na patelnię całą resztę składników, pomijając jaja. Smaż przez 20 minut.
2. Dolej bulion i gotuj przez kolejnych 20 minut. Gdy cielęcina będzie już gotowa, rozkłuć jaja w miseczce, a następnie wylej na rozgrzane na patelni masło.
3. Zredukuj ogień i posyp omlet budującą mięśnie cielęciną. Złóż na pół, posyp zieleniną i poczuj, jak rośniesz w siłę.
Makroskładniki:
- Kcal 350
- Białko 40 g
- Węgle 5 g
- Tłuszcz 20 g
Komentarze