[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Mięśnie na talerzu: penne z krewetkami

Jeśli jakikolwiek posiłek można nazwać wielozadaniowym, z pewnością będzie to makaron penne z krewetkami. Oto danie niemalże idealne – nie dość, że smaczne i zdrowe, to jeszcze buduje mięśnie. Sprawdzi się także na kolacji z partnerką. 

Penne z krewetkami fot. marmo81 2015/shutterstock
Makarony najlepiej jeść przed planowanym wysiłkiem. Dostarczą Ci szybko przyswajalnej dawki węglowodanów, dzięki której będziesz miał wystarczająco dużo energii podczas ćwiczeń.

REKLAMA
 

Krewetki to z kolei źródło chudego białka niezbędnego do regeneracji i budowy mięśni. Przygotuj to danie w 20 minut i zjedz na 90 minut przed treningiem, żeby w pełni wykorzystać jego wszystkie właściwości zdrowotne.

Dlaczego to jest dobre?

To idealna proporcja węglowodanów i białka. W jednej porcji znajdziesz 26 g węglowodanów, które dostarczą Ci energii, oraz 22 g budującego mięśnie białka. Całe danie to tylko 360 kcal oraz 19 g tłuszczu. Możesz mieć pewność, że zjesz dokładnie tyle, ile potrzebujesz.

Czego potrzebujesz:

• 75 g makaronu penne

• 75 g krewetek królewskich podgotowanych, rozmrożonych

• 2 łyżka sera gorgonzola

• garść szpinaku

• 1 pokrojony pomidor

• 2 łyżki pokruszonych orzechów włoskich

• 2 łyżki Pesto

Jak to zrobić:

1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (al dente to ok. 12 minut).

2. Odcedź dokładnie makaron na sicie (tylko nie przepłukuj go wodą).

3. Wrzuć makaron do miski, dodaj krewetki, szpinak, pokruszony ser gorgonzola, cząstki pomidora, orzechy oraz pesto i dobrze zamieszaj drewnianą łyżką .

4. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu. 

MH 02/2011

Komentarze

 (2)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij