[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.0

Męska kuchnia: mięśnie bez mięsa

Mięśnie bez mięsa? Dzięki naszemu gulaszowi to osiągalne. Zawarta w nim fasola jest źródłem białka, a seler naciowy poprawia dopływ krwi do mięśni i stawów, podnosząc skuteczność ćwiczeń. A jeśli jesteś mięsożercą, spróbuj tego dania – jest tak pyszne, że przejdziesz na wegetarianizm.

Męska kuchnia: mięśnie bez mięsa fot. shutterstock.com
Składniki na 3 porcje:

  • Jeden mały por
  • 100 g selera naciowego
  • 2 marchewki
  • Świeży szpinak
  • Puszka kukurydzy
  • 1 cukinia
  • 1 l bulionu warzywnego
  • Puszka białej fasoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule i czosnek
  • Liść laurowy
  • Sól, pieprz
  • Żółty ser

 

Jedna porcja: 320 kcal

Czas gotowania: 40 minut

1. Jarzyny, oprócz fasoli, kukurydzy i szpinaku, drobno pokrój. Na dużej patelni podgrzej oliwę z oliwek. Gdy będzie gorąca, wrzuć na nią pokrojone jarzyny i dodaj liść laurowy. Po 3 minutach dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i połowę bulionu. Przykryj i gotuj przez około 15 minut.

2. Zdejmij gorący gulasz z ognia, dodaj fasolę i kukurydzę z puszki i wymieszaj z resztą jarzyn. Znowu postaw na kuchence i jeszcze raz doprowadź do wrzenia. Część płynu na pewno odparuje – uzupełnij go pozostałym bulionem. Gotuj, aż jarzyny będą tak miękkie, jak lubisz.  

3. Dodaj szpinak do gulaszu i przypraw całość solą i pieprzem. Gotuj przez kolejnych 5 minut. Pod koniec wyjmij z gulaszu liść laurowy. Rozdziel porcje do miseczek i zetrzyj żółty ser. Podawaj gorący gulasz posypany startym serem. Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką. 

MH 06/08

Komentarze

 (2)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij