Kurczak z marakują [Fit przepisy]

Że marakuja egzotyczna, a przepis dziwaczny? Ee, bez przesady. Owoc znajdziesz w markecie, a przygotowanie dania jest banalne. Jasne, można po prostu ugotować ryż i podsmażyć kurę, ale ileż można jeść w kółko to samo?

Kurczak z marakują Men's Health

Składniki:

  • pierś z kurczaka, 200 g
  • burak, 1
  • marchewka, 1
  • makaron pełnoziarnisty, 200 g (po ugotowaniu)
  • marakuja, 1
  • płynny miód, łyżeczka
  • sok z cytryny (do smaku)
  • oliwa, 1 łyżka

Jak wykonać?

1. Pokrój buraka i marchewkę w kostkę, a następnie podsmaż z mięsem przez kilka minut na mocno rozgrzanej patelni na oliwie, aż mięso lekko zrumieni się z każdej strony. Wstaw je potem z warzywami w żaroodpornym naczyniu do piekarnika na 15 minut (200 °C). Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

REKLAMA

2. Przekrój makrakuję na pół i łyżką wydłub miąższ do miseczki. Dodaj miód oraz sok z cytryny i dobrze wymieszaj. Odcedź makaron i wrzuć go z powrotem do garnka. Dodaj sos oraz warzywa z sosem z pieczenia, dobrze wymieszaj. Pokrój pierś w plastry i przełóż danie na talerz.

Zobacz również:
Klasyczne zginanie ramion z hantlami może zbudować bicepsy, ale niekoniecznie siłę, której potrzebujesz w codziennym życiu. Oto funkcjonalny trening, który da Ci i masę, i siłę funkcjonalną, a w którym klasyczne ćwiczenia robisz w pozycji, w której pracują wszystkie mięśnie. Trenuj trzy razy w tygodniu.
ZOBACZ WIĘCEJ

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA