[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.5

Jak zwinąć tortille: domowe burrito w 15 minut

Z pewnością jadłeś burrito. Najwyższy czas, aby nauczyć się je zwijać niczym prawdziwy Meksykanin.

domowe burrito fot. Shutterstock
Burrito to nie tylko dobry pomysł na obiad. Możesz także rozpocząć z nim dzień. Jeśli wcześniej dobrze się przygotujesz, po 6 minutach będziesz już miał gotowy posiłek pełny białka. Oto przepis na burrito z jajecznicą.

1. Rozgrzej

Jeśli kupiłeś tortillę w sklepie, przed podaniem podgrzej każdą z jej stron ok. 10-15 sekund na nieprzywierającej patelni. Chcesz zostać bohaterem w swoim domu? Możesz ciasto zrobić samemu. Do wyrobienia 8 placków będziesz potrzebował: 0,5 kg mąki pszennej, 180 ml gorącej wody, 3 łyżki oliwy i szczyptę soli.

2. Ułóż

Kiedyś Meksykanie ograniczali się do pojedynczych składników: mięsa, fasoli czy ryżu. Ale teraz nadzieniem burrito może być dosłownie wszystko.

Dlatego oprócz wołowiny nie żałuj również przypieczonej cebulki, guacamole i innych składników, które akurat będziesz miał pod ręką. Najważniejsze jednak, żebyś ułożył je warstwami, tak jak na obrazku. Dzięki temu bez problemu zwiniesz tortillę.

3. Zapakuj

Koniec wieńczy dzieło, jak mawiali starożytni Rzymianie, dlatego wystającym od dołu fragmentem tortilli zakryj dodatki. Delikatnie przyciśnij farsz, po czym zagnij prawe skrzydełko do środka. Teraz złap za burrito i owiń w resztę ciasta.

Twoje danie z pewnością wygląda jak przysmak kuchni meksykańskiej, a nie torpeda. I nie eksploduje w najmniej oczekiwanym momencie, brudząc Twoją koszulę i spodnie.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij