Są jednym z nielicznych źródeł naturalnej witaminy D, zawierają ważną dla mózgu cholinę, witaminy B2 i B12, luteinę poprawiającą wzrok i lecytynę poprawiającą pamięć.
Nie przytaczamy zawartych w niej minerałów, bo trzeba by wymienić pół tablicy Mendelejewa, ale nie wolno pominąć tłuszczów. Aż 75% to te zdrowe, omega-3 i -6, a tylko kilka odpowiada za zły cholesterol.
Przed użyciem jajek należy je przemyć gorącą wodą. To samo powinno dotyczyć rąk, gdy na przykład rozbijesz jajka na jajecznicę. Wszystko przez salmonellę. Wrzątek zabija bakterię, więc nie wkładaj jajek do zimnej wody, gotując je na twardo, tylko do wrzącej.
Komentarze
~Romek, 2019-04-20 14:54:24
Salata, 2015-03-09 19:27:26
jugger, 2015-03-09 13:30:49
~Gavroche, 2015-03-09 13:29:55
Mauaku, 2015-03-09 13:19:02
jugger, 2015-03-09 13:06:01
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?