[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.0

Gotuj jak top chef: medalion z łososia

To dopiero spotkanie na szczycie: łosoś, awokado, ananas, rukola i imbir. Mieszanka smaków i aromatów, która zachwyci wszystkich, nie tylko entuzjastów ryb. A odbiegając od walorów smakowych - to szybki, niebolesny i najskuteczniejszy wspomagacz Twoich mięśni.

medalion z łososia, łosoś fot. Wiesiek Jurewicz
W łososiu jest masa witaminy D – niezbędnej, by organizm przyswajał wapń, a ten z kolei decyduje o kurczliwości mięśni. Imbir ma działanie przeciwzapalne, więc przyda się po treningu.

Podobnie ananas zawierający bromelainę – enzym przerywający wiązania peptydowe, czyli trawiący białko. A 100 g rukoli dostarcza 16% dziennego zapotrzebowania na wapń, którego brak skutkuje zmęczeniem mięśni.

REKLAMA

Gotuj z mistrzem

Rafał Targosz to brązowy medalista na Mistrzostwach Świata Kucharzy w Luksemburgu. Członek założyciel Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Zdobywca nagród Galicyjskiej Akademii Smaku 2000/2001. Autor popularnego bloga o kuchni.

Składniki:

• łosoś norweski (2 x 120 g)

• 1/2 ananasa

• 1 awokado

• garść czerwonych winogron

• 10 listków rukoli

• świeży imbir

• łyżka oliwy

• sól, biały pieprz

• łyżka brandy (dowolnie)

Sposób przygotowania:

1. Rybę oczyść i wyfiletuj. Obierz ananasa, miąższ pokrój w kostki, odstaw. Obierz nieduży kawałek świeżego imbiru, posiekaj lub pokrój w cienkie paski. Obierz awokado.

2. Umyj winogrona, przekrój i wyjmij pestki; opłucz i osusz listki sałaty. Na patelni z odrobiną oliwy obsmaż łososia z jednej strony i wstaw do rozgrzanego do 180⁰C piekarnika na 10 minut.

3. Na oliwie podsmaż kostki ananasa z imbirem, dopraw. Awokado pokrój w paski i ułóż na talerzu z winogronami i rukolą. Wyłóż ciepłą sałatkę z ananasa, przykryj ją filetem i polej oliwą.

MH 09/12

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij