[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
1.7

Forma na talerzu: chiński przepis na większe mięśnie

Tylko dlatego, że danie jest szybkie, nie oznacza, że masz do czynienia z fast foodem. Chińczycy wiedzą o tym doskonale, dlatego ich kuchnia pełna jest łatwych i jednocześnie wartościowych potraw. Oto świetny sposób na błyskawiczny, smaczny i budujący mięśnie posiłek. 

Forma na talerzu: chiński przepis na większe mięśnie fot. Marcelo_Krelling 2015/shutterstock
Po co płacić za chińszczyznę na wynos, skoro sam możesz zrobić coś znacznie lepszego, a w dodatku masz pewność, że tłuszcz, w którym się to smaży, nie wygląda jak przepracowany olej silnikowy.

 

Wysoka temperatura smażenia i minimalna zawartość tłuszczu zapewnią potrawie zachowanie wszystkich składników odżywczych. Potrzebujesz patelni typu wok, ale jeżeli nie masz takiej pod ręką, nada się każda płaska patelnia z grubym dnem.

Dlaczego to jest dobre?

To danie dostarczy Ci 36 g pierwszorzędnego białka do budowy mięśni, zastrzyk energii w postaci 40 g węglowodanów i solidne 6 g wywołującego poczucie sytości i oczyszczającego organizm błonnika. Wieprzowina jest dobrym źródłem cynku, który stymuluje wytwarzanie męskiego hormonu - testosteronu.

Czego potrzebujesz?

  • 1 łyżka stołowa oliwy
  • 1 łyżka pokruszonej, suchej papryczki chili
  • 4 cienkie kotlety wieprzowe, pokrojone w paski
  • 1 cukinia pokrojona w paski
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 1 marchewka pokrojona w słupki
  • 2 ząbki czosnku (zmiażdżone)
  • 1 łyżka sosu sojowego

Jak to zrobić?

1. Pokrój wieprzowinę w paski i odstaw. Zanim przejdziesz do krojenia warzyw, umyj dokładnie nóż i deskę do krojenia. W międzyczasie rozgrzej oliwę na patelni i wrzuć tam czosnek i chili.

2. Pilnując, aby czosnek i papryczka nie przypaliły się, wrzuć na patelnię mięso pokrojone w paski. Zamieszaj drewnianą łopatką. Smaż 2-3 minuty, aż lekko zbrązowieje.

3. Teraz zacznij dodawać pokrojone warzywa. Mieszaj wszystko razem z mięsem i smaż około 2-3 minut.

4. Pod koniec smażenia wlej sos sojowy i znów zamieszaj, tak by sos pokrył wszystkie składniki. Danie najlepiej smakuje z brązowym ryżem. 

MH 06/2011

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij