Ten przepis to jednocześnie koniec z Twoim szybkim żarciem na dowóz. Ale spokojnie, nie rozstaniesz się ze swoją ukochaną chińszczyzną. Potrzebujesz dwunastu minut i garści składników, a otrzymasz błyskawiczne danie z 50 gramami protein. I to się nazywa fast food!
MH2015-02-16
fot. Johanna Parkin
fot. Johanna Parkin
Potrzebujesz:
ryż parboiled
kapusta
chińska
kiełki fasoli
krewetki
sos sojowy
ziarna sezamu
olej arachidowy
Start
REKLAMA
0-7 minut
Przyrządź zgodnie z przepisem ryż (np. pełnoziarnisty parboiled firmy Kupiec). Gdy będzie się gotował, umyj sałatę i kiełki, a potem porwij je na kawałki.
7-10 minut
W drugim garnku ugotuj krewetki (10 dużych to ok. 200 g). Mają być w wodzie maksymalnie przez 3 minuty. Powinny być gotowe równo z ryżem.
10-12 minut
Połącz wszystkie składniki, polej sosem sojowym i łyżeczką oleju arachidowego tłoczonego na zimno (jeśli wolisz, może być oliwa z oliwek). Posyp danie ziarnami sezamu i dobrze wymieszaj. Gotowe!
Zbudowanie bicepsów, o jakich marzysz, może trwać dłużej, niż myślisz. Szczególnie wtedy, gdy pró...
REKLAMA
Ups... widzimy, że masz AdBlocka.
Nasz serwis jest dostępny całkowicie bezpłatnie, ale żeby taki mógł pozostać, musimy wyświetlać na nim reklamy. Jeśli cenisz naszą pracę, dodaj tę stronę do wyjątków. Nie musisz wchodzić w ustawienia przeglądarki. Wystarczy kliknąć poniżej.
Komentarze