[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Fasola: przepis na proteinową eksplozję

Warto sięgnąć po produkty, które wniosą powiew świeżość do Twojego skostniałego menu. Dlatego przedstawiamy fasolę,która ma więcej protein niż mięso, choć to białka mniej wartościowe. Łącz więc to warzywo z białym mięsem. Lepiej być nie może. 

fot. Lisa Shin
Skład:

REKLAMA
 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 posiekane cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 udka z kurczaka bez kości i bez skóry, pokrojone w kostkę
  • ½ kg drobiowej mielonki
  • 1 zielone, posiekane chili
  • 1 łyżka mielonego kminku
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • ¼ łyżki pieprzu cayenne
  • ½ l bulionu drobiowego, może być z kostek rosołowych
  • 1 puszka osuszonej, białej fasoli cannelinio
  • sól i pieprz do smaku
  • według własnego uznania, na wierzch możesz dodać posiekaną kolendrę, starty żółty ser lub
  • 2 łyżki niskotłuszczowej śmietany

1 porcja zawiera:

270 kcal

26 g białka

11 g węglowodanów

3 g błonnika

13 g tłuszczu

Sposób przygotowania:

Czas 0-8 minut: aromatyczne saute

Rozgrzej oliwę na patelni, potem dodaj cebule i wyciśnięty czosnek. Po ok. 3 min dodaj posiekane w kostkę kurczaka, mięso mielone, posiekaną papryczkę chili i resztę przypraw. Musisz zwiększyć temperaturę i razem z mięsem smażyć wszystko ok. 5 min.

Czas 8-9 minut: fasolę dodaj z sosem

Dodaj bulion z kurczaka i sos z puszki. Mieszkaj mięso i przyprawy do samego spodu, by nic nie przywierało do dna. Zagotuj wszystko i zmniejsz temperaturę.

Czas 9-29 minut: duś jak najdłużej

Duś wszystko pod przykryciem co najmniej 20 min. Jeśli jest zbyt wodniste, gotuj bez przykrycia, by odparowało; jeśli zbyt suche i przykleja się do dna, dolewaj bulionu – ma być jak papka.

MH 12/2012

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij