[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Drinki na bazie whisky - przepisy MH

Świat whisky olśniewa różnorodnością. Zimą możesz pić cięższe single malty, a latem rozkoszować się lekkimi koktajlami.

drinki, whisky Zawodowi degustatorzy są zgodni, że pierwszy łyk powinien być mały i trzymany w ustach 12-20 sekund. Warto zapamiętać.
Widać wyraźnie, że kultura picia alkoholi wysokogatunkowych w Polsce okrzepła, a gusta rodaków otwierają się na nowe doznania. I bardzo dobrze! Choć nie ma absolutnie nic złego w piciu whisky i bourbonów z lodem lub dodatkiem coli, dlaczego mielibyśmy ograniczać się tylko do tych opcji? Bogaty świat whisky pełen jest cudownych przepisów, harmonijnych kompozycji smakowych i odważnych połączeń. Zatem poznawaj, smakuj i ucz się. Warto.

101 Old Fashioned

Koktajl tak popularny, że jego nazwa przylgnęła do rodzaju szklanki, w której jest serwowany. Pierwsze wzmianki o tej legendarnej recepturze pochodzą z 1806 roku, a szczyt jej popularności przypadł na okres amerykańskiej prohibicji. Tak smakuje męska historia.

Składniki:

  • 40 ml Wild Turkey 101
  • 10 ml syropu cukrowego
  • 2 dash Angostura bitters
  • skórka pomarańczowa

Sposób:

Syrop cukrowy, Angosturę i bourbona wymieszaj w szklance typu old-fashioned. Dodaj lód i wymieszaj jeszcze raz, tak by część wody lodowej połączyła się ze składnikami. Całość udekoruj skórką pomarańczy.

 

Irish Legend

Ten koktajl to nasza wersja klasycznego whisky sour, łącząca charakter Tullamore D.E.W. i kreatywną naturę Daniela E. Williamsa. Dzięki takim składnikom, jak rozmaryn, jabłko, cytryna, limonka i jeżyny, koktajl ten charakteryzuje się niesamowitą głębią i złożonością smaków.

Składniki:

  • 40 ml Tullamore D.E.W. Original
  • 15 ml Amaretto
  • 40 ml soku jabłkowego
  • 10 ml soku z cytryny
  • 10 ml soku z limonki
  • 5 ml syropu cukrowego
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 białko jajka
  • 10 ml crème de mure (likier jeżynowy)

Sposób:

Dodaj wszystkie składniki do shakera, z wyjątkiem crème de mure. Lekko wstrząśnij, dodaj lód, a następnie mocno wstrząśnij i rozlej do szklanek wypełnionych lodem. Dodaj crème de mure, uzupełnij kruszonym lodem i udekoruj dwiema malinami i gałązką rozmarynu.

 

MH 06/18

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij