[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.2

Domowy burger z indyka - kolacja w walce z tłuszczem

Burak blokuje przyswajanie "złych” tłuszczów z mięsa, zawiera bardzo silne przeciwutleniacze i czterokrotnie zwiększa przyswajanie tlenu przez komórki, wspomagając układ krwionośny. A z tej smakowej strony - komponuje się wręcz idealnie w burgerze.

burger, indyk fot. Dan Matthews
Składniki:

  • Mielone mięso z indyka – 400 g
  • Przyprawy (np. prowansalska, sól, pieprz)
  • Bułka pełnoziarnista
  • Sałata
  • Burak ugotowany
  • Ogórek kiszony

Czas: 18 minut

Wartości odżywcze:

  • 183 kcal
  • 30 g białko
  • 7 g węglowodany
  • 1 g tłuszcze  

1. W misce zmieszaj (najlepiej ręką) mięso i szczyptę przypraw do smaku. Uformuj kotlety i włóż je na chwilę do lodówki.

2. Na patelni rozgrzej olej i smaż po 5 minut z każdej strony.

3. Przełóż bułkę mielonym kotletem, sałatą, pokrojonym burakiem i ogórkami dla zaostrzenia smaku.

Inne opcje:

1. Beef burger

Chude mielone mięso wołowe, cebula, białko z jajka, pomidor, bułka pełnoziarnista 

Zmieszaj mięso z posiekaną cebulą i białkiem. Uformuj kotlety, zgrilluj.

2. Burger z grzybami

Duże pieczarki, sałata rzymska, ser żółty (cheddar), bułka pełnoziarnista

Zgrilluj na patelni pieczarki (5 min) i serwuj w bułce wraz z sałatą porwaną na kawałki i z serem.

3. Burger z kurczakiem

Filet z kurczaka, majonez low-fat, sałata rzymska, bułka pełnoziarnista

Zgrilluj pierś z kurczaka na patelni i serwuj w bułce wraz z majonezem i sałatą. 

MH Dieta 2014 

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij