Dietetyczny Reuben z indykiem [Fit przepisy]

Tradycyjna żydowska kanapka w wersji dietetycznej.

kanapka, przepisy, śniadanie Men's Health

Składniki:

  • Pierś indyka, 125 g
  • Dressing rosyjski
  • Chleb żytni, 2 kromki
  • Ementaler, plastry
  • Coleslaw
  • Biała kapusta, garść
  • Tarta marchewka, garść
  • Cebula, ¼, plastry
  • Majonez light, 1 łyżeczka

Makroskładniki:

  • Kcal 467
  • Białko 47 g
  • Węgle 23 g
  • Tłuszcz 20 g

Przygotowanie:

1. Zamiana tradycyjnej solonej wołowiny na pierś z indyka ścina kaloryczność tego dania o 60%. Do tego drób zawiera selen, który przyspiesza metabolizm. Pokrój indyka na plasterki, włóż do naczynia żaroodpornego, polej łyżką wody i podgrzewaj w  180 °C przez 5 minut.

REKLAMA

2. Czekając na indyka, wymieszaj posiekane warzywa z majonezem, by zrobić niskotłuszczową, bogatą w błonnik wersję coleslawa.

3. Posmaruj chleb dressingiem rosyjskim. (Wymieszaj 4 łyżki majonezu, 1 łyżkę keczupu, 1 łyżeczkę chrzanu, 1/4 łyżeczki Tabasco, 1 posiekaną zieloną dymkę). Na nim ułóż surówkę, plastry ciepłego indyka i ser. Wrzuć kanapki do rozgrzanego piekarnika, żeby ser się roztopił. Gotowe.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA