Dieta na spalanie tłuszczu: zupa Tom Yum

Owoce morza są świetnym źródłem aminokwasów, których Twoje mięśnie potrzebują aby nie ulec zniszczeniu, podczas gdy redukujesz tkankę tłuszczową. Papryczka chili oraz imbir zawarte w zupie przyspieszą metabolizm, by Twój organizm spalił zbędny tłuszcz niczym piec hutniczy.

zupa Tom Yum shutterstock.com
fot. shutterstock.com

Składniki:

100 g mrożonych owoców morza

szczypiorek

pół zmiażdżonego ząbka czosnku

garść kolendry

250 ml bulionu drobiowego

½ posiekanej papryczki chili

1 łyżeczka startego imbiru

1 łyżeczka cukru palmowego (może być zwykły)

2 pomidory pokrojone w kostkę

Sposób przygotowania:

Smaż wszystkie składniki w dużej patelni na średnim ogniu około 15-20 minut. Co jakiś czas mieszaj. Gotowe.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Energia 478 kcal

Białko 34 g

Węgle 27 g

Tłuszcz 8 g

MH 02/12

Zobacz również:
REKLAMA