[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.0

Dieta na spalanie tłuszczu: sałatka po tajsku

Ta sałatka to idealna przekąska na chwile zwątpienia. Dzięki sporej zawartości białka pochodzącego z kurczaka i krewetek, dostarczysz swoim mięśniom komplet aminokwasów, a imbir będący jednym z jej składników, podkręci metabolizm tak, byś jeszcze szybciej spalał tłuszcz.

sałatka po tajsku fot. Johanna Parkin
Składniki:

½ cebuli

1 łyżeczka imbiru

1 ząbek czosnku

1 pierś z kurczaka

garść krewetek

odrobina octu ryżowego, sosu rybnego oraz sojowego

garść orzeszków ziemnych

100 g posiekanej kapusty pekińskiej

1 marchewka pokrojona w kostkę

REKLAMA

Sposób przygotowania:

1. Umaż cebulę, imbir i czosnek na odrobinie oliwy z oliwek, dodaj pokrojonego kurczaka i krewetki. Po 10 minutach wrzuć na patelnię kapustę pekińską i marchewkę.

2. Wymieszaj ocet ryżowy i sosy sojowy oraz rybny, polej potrawę, a na koniec – już na talerzu – posyp ją orzechami.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Energia 376

Białko 28 g

Węgle 20 g

Tłuszcz 11 g

MH 02/12

Komentarze

 (4)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij