Składniki:
• ½ cebuli
• 1 łyżeczka imbiru
• 1 ząbek czosnku
• 1 pierś z kurczaka
• garść krewetek
• odrobina octu ryżowego, sosu rybnego oraz sojowego
• garść orzeszków ziemnych
• 100 g posiekanej kapusty pekińskiej
• 1 marchewka pokrojona w kostkę
Sposób przygotowania:
1. Umaż cebulę, imbir i czosnek na odrobinie oliwy z oliwek, dodaj pokrojonego kurczaka i krewetki. Po 10 minutach wrzuć na patelnię kapustę pekińską i marchewkę.
2. Wymieszaj ocet ryżowy i sosy sojowy oraz rybny, polej potrawę, a na koniec – już na talerzu – posyp ją orzechami.
Wartości odżywcze w 1 porcji:
• Energia 376
• Białko 28 g
• Węgle 20 g
• Tłuszcz 11 g
MH 02/12