[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.5

Dieta na spalanie tłuszczu: pieczone filety z dorsza

Szlachetne białe mięso będące źródłem pełnowartościowego białka, dzięki bardzo niskiej zawartości tłuszczów jest idealnym wyborem dla osób, które chcą schudnąć. Zawarte w potrawie przyprawy tj. pieprz cayenne oraz imbir, dodatkowo przyspieszą metabolizm o 10%.

dorosz fot. zhekoss, 2015, shutterstock.com
Składniki na 1 porcję:

250 g filetu z dorsza

koper

szczypta pieprzu cayenne

200 ml puree z pomidorów

szczypta imbiru

1 łyżeczka kaparów

½ ząbka czosnku

50 ml białego wina

2 garście marchewki oraz groszku

Sposób przygotowania:

1. Zmieszaj posiekany koper, pieprz, starty imbir, kapary, zmiażdżony czosnek, białe wino i puree z pomidorów.

2. Polej sosem rybę i piecz ją w naczyniu żaroodpornym przez 10 minut w temperaturze 200 st. C. Ugotuj marchewkę z groszkiem i połóż ją na wierzchu ryby.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Energia 370 kcal

Białko 32 g

Węgle 14 g

Tłuszcz 7 g

MH 02/12

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij