Dieta na spalanie tłuszczu: pieczone filety z dorsza

Szlachetne białe mięso będące źródłem pełnowartościowego białka, dzięki bardzo niskiej zawartości tłuszczów jest idealnym wyborem dla osób, które chcą schudnąć. Zawarte w potrawie przyprawy tj. pieprz cayenne oraz imbir, dodatkowo przyspieszą metabolizm o 10%.

dorosz zhekoss, shutterstock.com
fot. zhekoss, 2015, shutterstock.com
Składniki na 1 porcję:

REKLAMA

250 g filetu z dorsza

koper

szczypta pieprzu cayenne

200 ml puree z pomidorów

szczypta imbiru

1 łyżeczka kaparów

½ ząbka czosnku

50 ml białego wina

2 garście marchewki oraz groszku

Sposób przygotowania:

1. Zmieszaj posiekany koper, pieprz, starty imbir, kapary, zmiażdżony czosnek, białe wino i puree z pomidorów.

2. Polej sosem rybę i piecz ją w naczyniu żaroodpornym przez 10 minut w temperaturze 200 st. C. Ugotuj marchewkę z groszkiem i połóż ją na wierzchu ryby.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Energia 370 kcal

Białko 32 g

Węgle 14 g

Tłuszcz 7 g

MH 02/12

Zobacz również:
Pompka nie jest ważnym elementem  Twojego treningu? Zmień to. Ta 20-stopniowa piramida zrobi z Ciebie Hulka.  
ZOBACZ WIĘCEJ

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA