Polityka prywatności - poznaj szczegóły » [ X ]
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.7

Dieta na spalanie tłuszczu: gulasz warzywny

Warzywa wchodzące w skład gulaszu dostarczą Ci niezbędnych składników, których potrzebujesz, aby uzupełnić utracony glikogen i dojść do siebie po wyczerpującym treningu cardio. Dzięki zawartemu w nich błonnikowi szybko poczujesz sytość. Prawdziwa bomba witaminowa.

gulasz warzywny fot. shutterstock.com
Składniki na 2 porcje:

• oliwa z oliwek

• 2 marchewki

• 1 ząbek czosnku

• 1 por

• 1 cukinia

• 50 g świeżego zielonego groszku

• 1 garść natki pietruszki z szczypiorek

• 6 pomidorków koktajlowych

• skórka z cytryny

• 400 ml bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

1. Pokrój warzywa i smaż je przez 3 minuty na małej ilości oliwy z oliwek (najpierw ją podgrzej).

2. Dodaj bulion i gotuj przez 30 min.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

• Energia 397 kcal

• Białko 25 g

• Węgle 40 g

• Tłuszcz 11 g

MH 02/12

Komentarze

 (5)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij