[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ


OCEŃ
5.0

Dieta na spalanie tłuszczu: grillowany tuńczyk z ryżem

Ten bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3 posiłek obniży poziom insuliny, która przyspiesza proces tworzenia się zapasów tłuszczu jako źródła energii, a dzięki zawartości błonnika, na długo wypełni żołądek dając poczucie sytości. A przy okazji jak smakuje!

tuńczyk z ryżem fot. shutterstock.com
Składniki na 2 porcje:

• marynata z oliwy z oliwek

• 2 ząbki czosnku

• 2 łyżeczki imbiru

• płatki chili z biały ocet winny

• 2 łyżeczki miodu

• 2 x 250 g steku z tuńczyka

• sok z cytryny

• drobno posiekane liście kolendry

• 2 garście gotowanych warzyw

• 100 g brązowego ryżu

REKLAMA

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj marynatę, natrzyj nią tuńczyka i odstaw na bok na pół godziny.

2. Grilluj rybę przez 7 minut i podawaj z brązowym ryżem oraz warzywami, odrobiną sosu z cytryny i szczyptą kolendry.

Składniki odżywcze w 1 porcji:  

• Energia 445 kcal

• Białko 36 g

• Węgle 38 g

• Tłuszcz 17 g

MH 02/12

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij