[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Dieta na spalanie tłuszczu: grillowany tuńczyk z ryżem

Ten bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3 posiłek obniży poziom insuliny, która przyspiesza proces tworzenia się zapasów tłuszczu jako źródła energii, a dzięki zawartości błonnika, na długo wypełni żołądek dając poczucie sytości. A przy okazji jak smakuje!

tuńczyk z ryżem fot. shutterstock.com
Składniki na 2 porcje:

• marynata z oliwy z oliwek

• 2 ząbki czosnku

• 2 łyżeczki imbiru

• płatki chili z biały ocet winny

• 2 łyżeczki miodu

• 2 x 250 g steku z tuńczyka

• sok z cytryny

• drobno posiekane liście kolendry

• 2 garście gotowanych warzyw

• 100 g brązowego ryżu

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj marynatę, natrzyj nią tuńczyka i odstaw na bok na pół godziny.

2. Grilluj rybę przez 7 minut i podawaj z brązowym ryżem oraz warzywami, odrobiną sosu z cytryny i szczyptą kolendry.

Składniki odżywcze w 1 porcji:  

• Energia 445 kcal

• Białko 36 g

• Węgle 38 g

• Tłuszcz 17 g

MH 02/12

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij