Dieta na spalanie tłuszczu: grillowany tuńczyk z ryżem
Dieta na spalanie tłuszczu: grillowany tuńczyk z ryżem
Ten bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3 posiłek obniży poziom insuliny, która przyspiesza proces tworzenia się zapasów tłuszczu jako źródła energii, a dzięki zawartości błonnika, na długo wypełni żołądek dając poczucie sytości. A przy okazji jak smakuje!
2015-06-22
shutterstock.com
fot. shutterstock.com
Składniki na 2 porcje:
• marynata z oliwy z oliwek
• 2 ząbki czosnku
• 2 łyżeczki imbiru
• płatki chili z biały ocet winny
• 2 łyżeczki miodu
• 2 x 250 g steku z tuńczyka
• sok z cytryny
• drobno posiekane liście kolendry
• 2 garście gotowanych warzyw
• 100 g brązowego ryżu
REKLAMA
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj marynatę, natrzyj nią tuńczyka i odstaw na bok na pół godziny.
2. Grilluj rybę przez 7 minut i podawaj z brązowym ryżem oraz warzywami, odrobiną sosu z cytryny i szczyptą kolendry.
Firma Haier będąca od 12 lat numerem jeden na świecie w branży AGD, znana jest z unikalnych i in...
REKLAMA
Ups... widzimy, że masz AdBlocka.
Nasz serwis jest dostępny całkowicie bezpłatnie, ale żeby taki mógł pozostać, musimy wyświetlać na nim reklamy. Jeśli cenisz naszą pracę, dodaj tę stronę do wyjątków. Nie musisz wchodzić w ustawienia przeglądarki. Wystarczy kliknąć poniżej.
Komentarze