[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
2.7

Dieta na spalanie tłuszczu: filet z kurczaka z grzybami

Grzyby to świetna baza dań dla osób walczących z nadwagą, ponieważ nadają potrawie aromat, a przy tym zawierają bardzo mało tłuszczu. W połączeniu z piersią z kurczaka i dzikim ryżem, stanowią doskonałą kombinację białka, węglowodanów złożonych oraz smaku.

kurczak z grzybami fot. Johanna Parkin
Składniki na 3-4 porcje:

• 300 ml drobiowego bulionu

• 2 piersi z kurczaka

• 10 g masła

• 200 g grzybów

• 1 duża cebula, pokrojona w kostkę

• 30 g grzybów suszonych 

• 350 ml jogurtu naturalnego

• 150 g dzikiego ryżu

REKLAMA

Sposób przygotowania:

1. Doprowadź bulion do wrzenia i przez 20 minut gotuj w nim piersi z kurczaka. Gdy będą gotowe, wyjmij je i do wywaru dodaj masło, cebulę oraz grzyby i gotuj przez 10 minut.

2. Odlej połowę zawartości i dokładnie ją zmiksuj, dodaj jogurt, wlej z powrotem i podgrzej. Sosem polej kurczaka i ryż.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

• Energia 389 kcal

• Białko 31 g

• Węgle 23 g

• Tłuszcz 10 g

MH 02/12

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij