Dieta na spalanie tłuszczu: filet z kurczaka z grzybami
Dieta na spalanie tłuszczu: filet z kurczaka z grzybami
Grzyby to świetna baza dań dla osób walczących z nadwagą, ponieważ nadają potrawie aromat, a przy tym zawierają bardzo mało tłuszczu. W połączeniu z piersią z kurczaka i dzikim ryżem, stanowią doskonałą kombinację białka, węglowodanów złożonych oraz smaku.
2015-08-27
Johanna Parkin
fot. Johanna Parkin
Składniki na 3-4 porcje:
• 300 ml drobiowego bulionu
• 2 piersi z kurczaka
• 10 g masła
• 200 g grzybów
• 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
• 30 g grzybów suszonych
• 350 ml jogurtu naturalnego
• 150 g dzikiego ryżu
REKLAMA
Sposób przygotowania:
1. Doprowadź bulion do wrzenia i przez 20 minut gotuj w nim piersi z kurczaka. Gdy będą gotowe, wyjmij je i do wywaru dodaj masło, cebulę oraz grzyby i gotuj przez 10 minut.
2. Odlej połowę zawartości i dokładnie ją zmiksuj, dodaj jogurt, wlej z powrotem i podgrzej. Sosem polej kurczaka i ryż.
Popracuj nad ruchomością bioder, a zapomnisz o bólu pleców od siedzenia przy biurku, poprawisz te...
REKLAMA
Ups... widzimy, że masz AdBlocka.
Nasz serwis jest dostępny całkowicie bezpłatnie, ale żeby taki mógł pozostać, musimy wyświetlać na nim reklamy. Jeśli cenisz naszą pracę, dodaj tę stronę do wyjątków. Nie musisz wchodzić w ustawienia przeglądarki. Wystarczy kliknąć poniżej.
Komentarze