[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.5

Dieta na masę: zapiekanka z brokułami i wędzonym łososiem

Łosoś, fasola i mleko, będące produktami bazowymi tej zapiekanki, dostarczą Twoim mięśniom ogromną porcję białka o szerokim profilu aminokwasowym, potrzebnego do ich wzrostu. Ten zestaw smakuje i buduje mięśnie lepiej, niż nieśmiertelny kurczak z ryżem.

zapiekanka z brokułami i wędzonym łososiem fot. Johanna Parkin
Składniki:

• 1 cebula pokrojona w kostkę

• 30 dag mąki

• 300 ml bulionu warzywnego z gałka muszkatołowa z czarny pieprz

• 250 g wędzonego łososia

• 250 g brokułów

• skórka z cytryny

• ½ puszki czerwonej fasoli

• 300 ml mleka

• 2 garści pokruszonego chleba

• 2 garści pokrojonych orzechów

Sposób przygotowania:

1. Dokładnie wymieszaj mąkę, mleko i bulion, a potem gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Dodaj gałkę muszkatołową, skórkę z cytryny i pieprz, a potem warzywa i łososia.

2. Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp chlebem i orzechami, a potem piecz przez 10 min w temp. 180 st. C.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

• Energia 511 kcal

• Białko 35 g

• Węgle 28 g

• Tłuszcz 27 g  

MH 02/12

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij