Składniki:
• 1 cebula pokrojona w kostkę
• 30 dag mąki
• 300 ml bulionu warzywnego z gałka muszkatołowa z czarny pieprz
• 250 g wędzonego łososia
• 250 g brokułów
• skórka z cytryny
• ½ puszki czerwonej fasoli
• 300 ml mleka
• 2 garści pokruszonego chleba
• 2 garści pokrojonych orzechów
Sposób przygotowania:
1. Dokładnie wymieszaj mąkę, mleko i bulion, a potem gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Dodaj gałkę muszkatołową, skórkę z cytryny i pieprz, a potem warzywa i łososia.
2. Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp chlebem i orzechami, a potem piecz przez 10 min w temp. 180 st. C.
Wartości odżywcze w 1 porcji:
• Energia 511 kcal
• Białko 35 g
• Węgle 28 g
• Tłuszcz 27 g
MH 02/12