[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.5

Dieta na masę: przepisy na każdy dzień tygodnia

W budowaniu masy mięśniowej to nie dźwiganie żelaza jest trudne. Prawdziwą trudnością jest takie skomponowanie diety, by przerzucanie ciężarów miało sens. My ułatwimy Ci nieco zadanie - oto kompleksowy plan żywieniowy na cały tydzień. Trenuj, licz makro i rośnij.

Dieta na masę fot. shutterstock.com
Śniadanie - płatki z jogurtem i owocami

Składniki: 60 g pełnoziarnistych płatków, 200 g jagód, 200 g odtłuszczonego jogurtu naturalnego, 2 łyżki posiekanych orzechów
laskowych, 50 ml niegazowanej wody mineralnej.


Przygotowanie: wymieszaj wszystkie składniki ze sobą.

517 kcal • 73 g węglowodanów • 17 g tłuszczów • 15 g białka

Obiad - zupa ziemniaczana


Składniki (2 porcje): 1 marchewka, 200 g ziemniaków, 2 łyżki oleju rzepakowego, 250 ml bulionu warzywnego, 50 g sera ementaler, garść rzeżuchy.

Przygotowanie: umyj, obierz i grubo pokrój marchew i ziemniaki, a następnie lekko podduś je na oleju. Dolej bulion i gotuj pod przykryciem przez 25 minut. Zdejmij z kuchenki, zmiksuj. Na koniec zetrzyj na tarce ementaler i dosyp do zupy. Dopraw i posyp rzeżuchą.

Polędwica wieprzowa

Składniki (2 porcje): 500 g polędwicy, 100 g serka ricotta, 200 g młodego szpinaku, 1⁄2 puszki karczochów, bazylia, 1 łyżka oliwy, 250 g zielonych szparagów (mogą być z puszki).


Przygotowanie: rozkrój polędwicę, napełnij mieszanką ricotty, szpinaku, posiekanych karczochów i bazylii. Złącz kawałki mięsa i owiń nitką. Obsmaż krótko na oliwie, a potem zapiekaj przez 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. W tym samym czasie polej szparagi oliwą i dopraw. Zapiekaj na blasze w piekarniku przez 10 minut.

825 kcal • 22 g węglowodanów • 46 g tłuszczów • 80 g białka

Kolacja - cebule balsamico i gratin z sera feta

Składniki (2 porcje): 6 czerwonych cebul, 300 g fety, 2 pomarańcze, 2 łyżeczki czerwonego pieprzu w ziarnach, 2 łyżki oleju z orzechów włoskich, 4 łyżki czerwonego octu balsamicznego.


Przygotowanie: podgrzej piekarnik do 200 st. C. Obierz cebule, pokrój na ćwiartki i zawiń w folię aluminiową. Umieść pakunek w naczyniu do zapiekania i grilluj przez 25 minut. Włóż fetę w drugie naczynie i zapiekaj przez 5 minut. Obierz pomarańcze i podziel na cząstki. Pieprz wrzuć na patelnię do rozgrzanego oleju z orzechów włoskich. Rozpakuj upieczone cebule, włóż do gorącego naczynia i dopraw. Na wierzchu umieść cząstki pomarańczy, polej octem balsamicznym i sokiem pomarańczowym. Dodaj olej z pieprzem. Na cebulę połóż ser feta.

567 kcal • 22 g węglowodanów • 39 g tłuszczów • 29 g białka

1 2 3 ... 7
STRONA 1 z 7

Komentarze

 (3)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij