[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.6

Dieta na masę: pikantne fajitas z kurczakiem

Klasyczna tortilla z kurczakiem i warzywami, dzięki zawartości solidnej dawki łatwo przyswajalnego białka i węglowodanów, jest jednym z najlepszych i najsmaczniejszych sprzymierzeńców w walce o nową masę mięśniową. Sprawdź, jak dodać jej pikanterii.

fajitas z kurczakiem fot. Brent Hofacker, 2015, shutterstock.com
Składniki na 2 porcje:

• 2 piersi z kurczaka, pokrojone w paski

• ½ cebuli, posiekanej w kostkę

• 2 tortille

• 3 łyżeczki oliwy z oliwek

• ½ czerwonej papryki pokrojonej w paski

• 1 garść kukurydzy

• 1 posiekana papryczka chili

• 1 zmiażdżony ząbek czosnku

Sposób przygotowania:  

1. Smaż cebulę oraz czosnek na oliwie, aż ściemnieją, a potem dodaj czerwoną paprykę, kukurydzę i kurczaka.

2. Smaż dalej, aż mięso będzie gotowe, a potem zawartość patelni przełóż do tortilli. Zrób dwie porcje. Jedna będzie na później.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

• Energia 401 kcal

• Białko 33 g

• Węgle 22 g

• Tłuszcz 19 g

MH 02/12

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij