Składniki na 2 porcje:
• 2 piersi z kurczaka, pokrojone w paski
• ½ cebuli, posiekanej w kostkę
• 2 tortille
• 3 łyżeczki oliwy z oliwek
• ½ czerwonej papryki pokrojonej w paski
• 1 garść kukurydzy
• 1 posiekana papryczka chili
• 1 zmiażdżony ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
1. Smaż cebulę oraz czosnek na oliwie, aż ściemnieją, a potem dodaj czerwoną paprykę, kukurydzę i kurczaka.
2. Smaż dalej, aż mięso będzie gotowe, a potem zawartość patelni przełóż do tortilli. Zrób dwie porcje. Jedna będzie na później.
Wartości odżywcze w 1 porcji:
• Energia 401 kcal
• Białko 33 g
• Węgle 22 g
• Tłuszcz 19 g
MH 02/12