Dieta na masę: dziczyzna z mango

Egzotyczny i aromatyczny melanż czerwonego mięsa, mango oraz mleczka koksowego. Role pierwszoplanową gra tu dziczyzna, która jest jednym z najchudszych czerwonych mięs, a na dodatek zawiera mnóstwo kreatyny, która jeszcze bardziej przyspieszy przyrost masy mięśniowej.

dziczyzna z mango Johanna Parkin
fot. Johanna Parkin

Składniki:

• 300 g dziczyzny

• 1 cebula, pokrojona w kostkę

• 1 zmiażdżony ząbek czosnku

• szczypta: kolendry, imbiru, garam masali, czerwonej papryki oraz chili

• 200 ml bulionu drobiowego

• 400 ml mleczka kokosowego

• 1 mango

Sposób przygotowania:  

1. Usmaż cebulę i czosnek na patelni, a potem dodaj wszystkie przyprawy. Następnie wrzuć na patelnię mięso i smaż dalej, aż ściemnieje.

2. Dodaj mango, bulion i mleczko kokosowe, a potem duś przez 10 minut.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

• Energia 447 kcal

• Białko 32 g

• Węgle 24 g

• Tłuszcz 47 g

MH 02/12

Zobacz również:
REKLAMA