[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.3

Chili con carne: niezły Meksyk [przepis i makroskładniki]

Wołowina z chili zadba o Twoją odporność, dostarczy mięśniom budulca i podgrzeje atmosferę w kuchni pachnącej jedynie nudą.

chili con carne fot. Shutterstock
W pracy wyssali z Ciebie duszę, a na siłce już dobrowolnie zostawiłeś całe serce do walki. Jakim prawem mielibyśmy w takim momencie żądać jeszcze, żebyś spędził godzinę przy garach?

Przyjacielu, odsapnij kilka minut, a kolejnych jedenaście zarezerwuj na szybki kuchenny popis, czyli przygotowanie posiłku potreningowego, który idealnie wpisze się w Twoje dietetyczne postanowienia. Zyska nie tylko Twoja forma, ale też świadomość. Bo w końcu Meksyk to nie tylko kaktusy i pustynne turlaki, ale również kuchnia. Piekielnie dobra kuchnia. Vamos!

Składniki:

  • mięso wołowe
  • dziki ryż
  • pomidor
  • fasola, czarna i fioletowa
  • chorizo
  • papryka
  • okra
  • cebula
  • papryka chipotle

Czas: 11 minut

Wartość: 

  • 33,1 g protein
  • 417 kcal
  • 6,3 g tłuszczu
  • 55,1 g węgli

Jak? Wstaw ryż. Mięso podsmaż z cebulką i chorizo. Pokrojone warzywa dorzuć po 3 minutach. Przykryj patelnię i niech dzieje się magia. Duś potrawę, aż upłynie umówione 11 minut. Załaduj solidną porcję ryżu i sosu na talerz. Odłóż fartuch. Jedz i rośnij, amigo. Uwaga: zapach może zwabić nieproszonych mariachi!

REKLAMA

Tajny sos mocy, zdrowia i smaku

Pikantne chimichurri w nieco udomowionej wersji nie ustępuje w niczym oryginalnemu. Sprawdź sam.

1 łyżka liści włoskiej pietruszki, 1 łyżeczka świeżego oregano, 2 ząbki czosnku. Wszystko do blendera + Zmieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę octu, szczyptę płatków chili, papryki, soli i pieprzu = Naturalna mieszanka, która bije na głowę wszystkie leki na grypę.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij