Polityka prywatności - poznaj szczegóły » [ X ]
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.3

Chili con carne: niezły Meksyk [przepis i makroskładniki]

Wołowina z chili zadba o Twoją odporność, dostarczy mięśniom budulca i podgrzeje atmosferę w kuchni pachnącej jedynie nudą.

chili con carne fot. Shutterstock
W pracy wyssali z Ciebie duszę, a na siłce już dobrowolnie zostawiłeś całe serce do walki. Jakim prawem mielibyśmy w takim momencie żądać jeszcze, żebyś spędził godzinę przy garach?

Przyjacielu, odsapnij kilka minut, a kolejnych jedenaście zarezerwuj na szybki kuchenny popis, czyli przygotowanie posiłku potreningowego, który idealnie wpisze się w Twoje dietetyczne postanowienia. Zyska nie tylko Twoja forma, ale też świadomość. Bo w końcu Meksyk to nie tylko kaktusy i pustynne turlaki, ale również kuchnia. Piekielnie dobra kuchnia. Vamos!

Składniki:

  • mięso wołowe
  • dziki ryż
  • pomidor
  • fasola, czarna i fioletowa
  • chorizo
  • papryka
  • okra
  • cebula
  • papryka chipotle

Czas: 11 minut

Wartość: 

  • 33,1 g protein
  • 417 kcal
  • 6,3 g tłuszczu
  • 55,1 g węgli

Jak? Wstaw ryż. Mięso podsmaż z cebulką i chorizo. Pokrojone warzywa dorzuć po 3 minutach. Przykryj patelnię i niech dzieje się magia. Duś potrawę, aż upłynie umówione 11 minut. Załaduj solidną porcję ryżu i sosu na talerz. Odłóż fartuch. Jedz i rośnij, amigo. Uwaga: zapach może zwabić nieproszonych mariachi!

Tajny sos mocy, zdrowia i smaku

Pikantne chimichurri w nieco udomowionej wersji nie ustępuje w niczym oryginalnemu. Sprawdź sam.

1 łyżka liści włoskiej pietruszki, 1 łyżeczka świeżego oregano, 2 ząbki czosnku. Wszystko do blendera + Zmieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę octu, szczyptę płatków chili, papryki, soli i pieprzu = Naturalna mieszanka, która bije na głowę wszystkie leki na grypę.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij