Oto nasz niezawodny przepis na garnek chili con carne.
1. Omlet jak z westernu
Na średniej patelni i równie średnim ogniu rozgrzej 1 łyżeczkę oliwy. Wrzuć cebulę, paprykę oraz szynkę i podsmażaj wszystko przez jakieś 3 minuty. Przerzuć wszystko na osobny talerz. Na patelnię wlej jajka. Przykryj omlet i daj mu 2-3 minuty spokoju. Na połowę dorzuć chili con carne i złóż w pół. Przełóż na talerz. Na wierzch dodaj przygotowane warzywa, szynkę i ser.
508 kcal, 36 g protein, 8 g węgli (2 g błonnika), 36 g tłuszczu
Przyda się:
- 2 łyżeczki oliwy
- ¼ cebuli, posiekanej
- ¼ zielonej papryki
- 20 g szynki
- 3 duże jajka
- ¼ szkl. chili
- 2 łyżki startego cheddara