Składniki (2 Porcje, czas: 15 minut):
- 2 brzoskwinie
- 2 łyżki miodu
- 2 gałązki rozmarynu
- 4 plasterki szynki parmeńskiej
- 1 ser burrata
- 2 łodygi bazylii
Narzędzia:
nóż, deska, blacha do pieczenia, papier do pieczenia
REKLAMA
Wykonanie:
- Rozgrzej piekarnik do 250 st. C. Brzoskwinie umyj, osusz, przekrój na pół i wyjmij pestki.
- Połówki brzoskwiń ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj rozmarynem i skrop miodem. Wstaw do piekarnika i piecz około 3 minut.
- Umyj bazylię, wytrzyj do sucha i zerwij liście. Podawaj brzoskwinie z burratą, posypaną świeżo mielonym czarnym pieprzem, szynką parmeńską i listkami bazylii.
W porcji: 313 kcal, 13 g białko, 28 g węglowodany, 17 g tłuszcze