[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.8

Burger bez grzechu - idealny przepis

Kilka minut roboty pod okiem mistrza i z czeladnika zostaniesz majstrem. Przygotuj burgera z białkowym superdoładowaniem, bo dostaniesz je i z mięsa, i z jajek, i z masła, i z białego, kremowego serka, ale też z doładowaniem witamin i przeciwutleniaczy. A to oznacza, że ona także się na niego skusi.

zdrowy burger N°31 Restaurant & Bar

Składniki:

  • 4 bułki razowe lub wieloziarniste
  • 600 g mięsa mielonego wołowego (najlepiej polędwica lub ligawa)
  • 3 żółtka
  • 100 g pokrojonego masła
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek cebulki dymki ze szczypiorem
  • 1 ogórek
  • 1 opakowanie kiełków, np. słonecznika
  • 150 g serka kremowego
  • musztarda

Przyprawy:

tymianek, chili, czosnek, ziele angielskie, rozmaryn, słodka papryka w proszku, sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Mięso dopraw solą, pieprzem i resztą przypraw. Dodaj żółtka, kawałeczki masła, wyrób jak ciasto i uformuj 4 płaskie kotlety. Smaż je na grillowej patelni na złoty kolor z obu stron i przełóż na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C.

Bułki przekrój na połówki i też piecz 5 minut. Zabieramy się w tym czasie za rukolę, rzodkiewki, ogórka i dymkę. Umyj je dokładnie, osusz i pokrój: rzodkiewki i ogórka w plasterki, dymki w półkrążki, a szczypior posiekaj. Ciepłe bułeczki wysmaruj kremowym serkiem i na spodzie każdej ułóż kolejno liście rukoli, cebulę, plasterki ogórka i rzodkiewek.

Na warzywach połóż upieczone mięso, posmaruj musztardą i posyp hojnie szczypiorem oraz kiełkami. Teraz już tylko przykryj bułkowym kapelutkiem i gotowe!

REKLAMA

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij