- Garść szpinaku
- Filet z wędzonej makreli
- 4 jajka
1. Rozgrzej piekarnik. Pokrojony szpinak smaż przez 1 min na oleju (na patelni, którą można włożyć później do piekarnika). W misce ubij widelcem jajka i dopraw pieprzem.
2. Jajka i makrelę krojoną na mniejsze kawałki dorzuć do szpinaku i duś na wolnym ogniu około 7 minut.
3. Włóż patelnię do piekarnika nastawionego na funkcję grilla. Nastaw zegar na 2 min. Danie gotowe. Zjedz teraz albo odgrzej sobie po treningu. 10 minut
Wartości odżywcze:
- 616 kcal
- 48 g białko
- 1 g węglowodany
- 13 g tłuszcze
Inne opcje:
1. Jajka po benedyktyńsku
Jajko, kajzerka pełnoziarnista, sos holenderski (gotowy), chuda szynka
Zrób jajko sadzone, upiecz bułkę w tosterze, posmaruj ją sosem, nałóż szynkę, jajko i znowu sos.
2. Jajka po florencku
Jajko, kajzerka pełnoziarnista, sos holenderski (gotowy), szpinak
Na grillu podpiecz bułkę, dodaj szpinak i znowu podpiecz, ułóż na wierzchu sadzone jajko
3. Omlet z szynką i serem
2 roztrzepane jajka, ser cheddar utarty na tarce, pokrojona szynka, pokrojone pieczarki
Na rozgrzane masło wlej jajka, dodaj ser, szynkę, pieczarki i smaż, aż się zetnie. Dopraw do smaku.
MH Dieta 2014
Komentarze
~Kamil, 2017-01-01 22:18:10
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?