[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.1

Batony białkowe: legalny cheat meal [przepis]

Proteinowe batony są spoko, ale płacić każą jak za zboże. MH radzi: zrób to sam. Za chwilę powiemy Ci, jak.

batony białkowe fot. Shutterstock
  • Czas 10 min
  • Kalorie 327
  • Białko 23 g
  • Węgle 14 g
  • Tłuszcz 20 g
  • 10mg kofeiny w batonie

Po ważeniu

Skład na około 6 sztuk:

  • migdały, 50 g, posiekane i blanszowane
  • orzechy laskowe, 50 g, posiekane i blanszowane
  • płatki owsiane, 50 g
  • pestki dyni, 50 g
  • miód, 10 g
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • zaparzone espresso, 10 ml
  • morele, 50 g, posiekane
  • gorzka czekolada, 50 g
  • białko w prochu, 125 g
  • sól morska, szczypta 

Walka

Krok 1

Na patelni upraż na złoto orzechy, płatki i pestki dyni. Dorzuć miód, oliwę z oliwek i espresso, mieszając. Sam aromat kawy sprawi, że momentalnie będziesz gotowy na kolejną serię przysiadów.

Krok 2

Dodaj resztę składników. Mieszankę trzymaj na małym ogniu, aby stopniowo roztapiać czekoladę i niczego nie spalić. Gorzka czekolada nie jest tu z przypadku: taka z 70-proc. Zawartością kakao (im więcej, tym lepiej) zawiera związki chemiczne, które obniżają ciśnienie krwi.

Krok 3

Tacę wyłóż folią samoprzylegającą i wylej na nią słodką zawartość patelni. Teraz najcięższe: taca na 4 godziny do lodówki. Potem już tylko ostry nóż, sprawiedliwy podział i symfonia smaków dla podniebienia. 

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij