- Czas 10 min
- Kalorie 327
- Białko 23 g
- Węgle 14 g
- Tłuszcz 20 g
- 10mg kofeiny w batonie
Po ważeniu
Skład na około 6 sztuk:
- migdały, 50 g, posiekane i blanszowane
- orzechy laskowe, 50 g, posiekane i blanszowane
- płatki owsiane, 50 g
- pestki dyni, 50 g
- miód, 10 g
- oliwa z oliwek, 1 łyżka
- zaparzone espresso, 10 ml
- morele, 50 g, posiekane
- gorzka czekolada, 50 g
- białko w prochu, 125 g
- sól morska, szczypta
Walka
Krok 1
Na patelni upraż na złoto orzechy, płatki i pestki dyni. Dorzuć miód, oliwę z oliwek i espresso, mieszając. Sam aromat kawy sprawi, że momentalnie będziesz gotowy na kolejną serię przysiadów.
Krok 2
Dodaj resztę składników. Mieszankę trzymaj na małym ogniu, aby stopniowo roztapiać czekoladę i niczego nie spalić. Gorzka czekolada nie jest tu z przypadku: taka z 70-proc. Zawartością kakao (im więcej, tym lepiej) zawiera związki chemiczne, które obniżają ciśnienie krwi.
Krok 3
Tacę wyłóż folią samoprzylegającą i wylej na nią słodką zawartość patelni. Teraz najcięższe: taca na 4 godziny do lodówki. Potem już tylko ostry nóż, sprawiedliwy podział i symfonia smaków dla podniebienia.