Polityka prywatności - poznaj szczegóły » [ X ]

Menshealth.PL

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.5

Co naprawdę wiesz o seksie?

Wprawdzie w łóżku liczą się bardziej umiejętności praktyczne niż teoria, ale dawka wiedzy też się przyda. Sprawdź w naszym teście, czego nie wiesz o seksie i - jeśli trzeba - wyeliminuj błędy, by wznieść swoje erotyczne życie na wyższy poziom.

Marek Szecht 2011-09-20
fot. Krzysztof Opaliński

Twoje zadanie jest proste: odpowiedz na 17 pytań, które zostały podzielone na 3 części, zapisz swoje odpowiedzi, a później sprawdź, które z nich były poprawne.

 
Część I: Co Ty wiesz o seksie?

Kobiety mają słabość do zuchwałych kochanków, pod warunkiem że stoi za nimi pewność siebie oparta na wiedzy i doświadczeniu. Poniższe pytania pomogą Ci dowiedzieć się, czy jesteś gotowy sięgnąć po złoto.

 1.


W ankiecie Men's Health kobiety oceniały męskie umiejętności pod kątem ich seksualnej atrakcyjności. Co zwyciężyło?

A. Wędkowanie.

B. Fotografowanie.

C. Znajomość języków obcych.

D. Gra na instrumencie.

E. Gotowanie.

 2.


Razem z serwisem Onet/Kobieta.pl zbadaliśmy, które zachowanie faceta na pierwszej randce przekreśla jego szanse na kolejne spotkanie.

A. Oglądanie się za innymi kobietami.

B. Robienie seksualnych aluzji albo wręcz proponowanie seksu.

C. Ogólne zaniedbanie, niechlujny wygląd.

D. Nieumiejętność słuchania, brak wyraźnego zainteresowania, niezadawanie pytań.

E. Przechwalanie się swoimi osiągnięciami, np. towarzyskimi lub finansowymi.

 

 3.


Nawet w kinie mongolskim kręcą już filmy ze scenami erotycznymi. Sięgnij pamięcią (niekoniecznie do mongolskiej kinematografii) i wskaż najbardziej absurdalne z punktu widzenia kobiety.

A. Szybki numerek na stojąco zakończony orgazmem kobiety.

B. Kobiety szczytujące w 2 minuty lub krócej.

C. Zbliżenie z właśnie poznanym, kompletnie nieznajomym mężczyzną.

D. Wszystkie powyższe.

 4.


Seks oralny jest świetną i skuteczną techniką seksualną, ale Ty zwyczajnie za nią nie przepadasz. Co robisz?

A. Migasz się, jak możesz, szkolisz w robótkach ręcznych i mówisz otwarcie, że to nie jest Twój popisowy numer.

B. Zaspokajasz ją w ten sposób tylko na jej wyraźną prośbę.

C. Udajesz, że to lubisz, i udowadniasz jej to, trzymając godzinami głowę między jej udami.

D. Nic nie robisz - po prostu tego nie lubisz i już.

 5.


Zawsze wszystko szło świetnie i Twoja erekcja, poważna jak Pałac Kultury i Nauki, robiła zasłużone wrażenie. Nagle problem. Co robisz?

A. Wklepujesz w Google właściwe hasło i przekonujesz partnerkę o znikomości problemu w skali populacji. Dajesz jej do podpisania dokument o zachowaniu tajemnicy.

B. Nic nie mówisz, ale nie pozwalasz jej sięgać poniżej brzucha i przedłużasz wstępne pieszczoty, aż sytuacja wróci do normy.

C. Mówisz jej, że to wyjątkowa sytuacja, i zapominasz o sprawie.

D. Dochodzisz po cichu do przekonania, że to jej wina, bo widocznie Cię nie pociąga i nie potrafi doprowadzić do odpowiedniego poziomu ekscytacji. A taka Danusia potrafiła.

Czy rozumiesz kobiety? - TEST fot. shutterstock.com
 6.


Jak każdy facet, jesteś przekonany, że co jak co, ale udawany orgazm rozpoznasz bez pudła. Taak? To co jest oznaką prawdziwego orgazmu?

A. Jej głośne okrzyki, dzięki którym cała Wasza dzielnica doskonale wie, że jesteś wspaniałym kochankiem.

B. Zaraz potem chce się znowu kochać.

C. Ma coś w rodzaju czerwonych wypieków na klatce piersiowej.

D. Jest bardzo wilgotna w środku.

 7.


Która pozycja jest najlepsza na pierwszą randkę?

A. Klasyczna misjonarska.

B. Od tyłu.

C. Na jeźdźca.

D. Na łyżeczkę.

Kobiety kochają facetów, którzy grają na gitarze, ale jeżeli słoń nadepnął Ci na ucho, zacznij gotować. Gotowanie dla niej też jest bardzo seksowne

Prawidłowe odpowiedzi:

 1.


Jakie męskie umiejętności są najbardziej atrakcyjne dla kobiet?

Właściwa odpowiedź: D

Tego się można było spodziewać, bo każdy przecież miał jakiegoś kumpla, który grał na gitarze otoczony wianuszkiem dziewczyn. Warto jednak zapamiętać, że na drugim miejscu znalazła się umiejętność gotowania, minimalnie wyprzedzając znajomość obcych języków. Słoń nadepnął Ci na ucho? Do garów!

 2.

 
Jakie zachowanie faceta podczas pierwszej randki zmniejsza jego szanse na kolejną?

Właściwa odpowiedź: A, B, C, D, E

Tu niestety każde takie zachowanie zmniejsza Twoje szanse na kolejne spotkanie, choć w różnym stopniu. Najwięcej negatywnych odpowiedzi zebrał niechlujny wygląd, potem dążenie na skróty do seksu i oglądanie się za innymi dziewczynami. Tak czy owak, buractwo nie popłaca.

 3.

 
Jakie sceny w filmach erotycznych są najbardziej absurdalne z punktu widzenia kobiet?

Właściwa odpowiedź: A

Orgazm w dwie minuty odpuszczamy, bo rozumiemy reguły rządzące narracją filmową - w końcu nie mówimy o pornosach! Odpowiedź C mogłaby teoretycznie być dobra, ponieważ seks z kompletnie nieznajomym jest bardziej domeną kobiecych fantazji seksualnych niż rzeczywistości, ale jednak obstawiamy A. Nie ma gry wstępnej, niewygodnie, penetracja utrudniona i niepełna, wysokie szpilki grożą kontuzją kostki, a kobieta wije się w ekstazie. Takich cudów nie ma.

 4.

 
Co robisz, jeśli nie przepadasz za seksem oralnym?

Właściwa odpowiedź: A

Seks oralny faktycznie podnosi jakość współżycia, ale na szczęście nie jest jedynym wyznacznikiem dobrego seksu. Gdyby tak było, wiele par już dawno by się rozpadło. Odpowiedzi B i C są do kitu, bo jeżeli facet czegoś nie lubi bądź nie umie, to pierwsza zorientuje się jego kobieta. Po co zawracać sobie głowę, skoro ani Ty, ani ona nie macie w tym przyjemności.

Szczera odpowiedź A ma tylko jedną wadę. Można usłyszeć od partnerki: "Rozumiem, kochanie, ja też nie jestem dobra w te klocki, więc odpuśćmy sobie" i na zawsze pożegnać się z fellatio. Czyli seksem oralnym, który jakoś zupełnie nam nie przeszkadza, ba, doprowadza nas zawsze do wystrzałowych orgazmów. Koszmar! Lepiej jednak zastanowić się, co tak naprawdę nam przeszkadza, i próbować, próbować, próbować...

Kobiety vs mężczyźni fot. shutterstock.com
 5.


Co robisz, jeśli niespodziewanie zdarzy Ci się problem ze wzwodem?

Właściwa odpowiedź: C

Kobiety traktują takie sprawy z dużo większą normalnością niż my, o ile, rzecz jasna, nie zdarza się to raz za razem. Pewna niezgrabność naszych poczynań - szczególnie na początku znajomości - jest rozumiana jako nieco niedźwiedziowaty wdzięk, a brak wzwodu za presję na Twój organizm, wywołaną zbyt dużym pożądaniem i chęcią spełnienia. Niech i tak będzie. Nie zamierzamy dyskutować.

O ile są to sporadyczne wpadki, o tyle nie ma się czym przejmować. Gdyby jednak okazało się, że do Waszej sypialni zagląda recydywa, nie bądź dzieckiem i skonsultuj się z lekarzem. To zapewne głupstwo, ale zawsze lepiej mieć to na piśmie.

 6.


Co jest oznaką prawdziwego orgazmu u kobiety?

Właściwa odpowiedź: C

Głośne okrzyki to najczęstsza metoda kobiet, żeby sprawić przyjemność swojemu facetowi. Niestety, to najłatwiejszy sposób symulowania orgazmu. Wilgotność też nie jest żadnym dowodem, bo to wynik podniecenia. Najlepszym wskaźnikiem są sygnały fizjologiczne, czyli właśnie wypieki na skórze, rozszerzone źrenice i spocone dłonie. Czyli coś, czego się zupełnie nie da udawać.

Kobiety traktują nasze łóżkowe wpadki z dużo większą wyrozumiałością niż my sami. Pod warunkiem że widzą entuzjazm do nauki i chęć poprawy.
 7.


Która pozycja jest najlepsza na pierwszą randkę?

Właściwa odpowiedź: A

Może wydawać się nudna i zachowawcza, ale kobietom kojarzy się z bliskością i czułością. Na początku znajomości kobieta musi się trochę z Tobą oswoić, zanim przejdziecie do bardziej wyszukanych działań. Należy też pamiętać, że w pozycji klasycznej Twoja uwaga jest skupiona bardziej na jej twarzy niż ciele. A 70% kobiet ma jakieś zastrzeżenia co do własnego wyglądu.

Nie obawiaj się, że wyjdziesz na łóżkowego nudziarza. Benefitem będzie to, że Twoja partnerka będzie bardziej zrelaksowana w takiej pozycji i nie zacznie się zastanawiać, czy przypadkiem jej pośladki nie są trochę za duże.


Część II: Co Ty wiesz o facetach?

Nie interesuje Cię, jak działa samochód, najważniejsze, żeby bez problemu jeździł? Krótkowzroczna filozofia, która kończy się bezradnością na poboczu drogi z powodu jakiegoś głupstwa. Zawsze lepiej wiedzieć, jak działa Twoja osobista maszyneria i jakie mogą być tego działania efekty.

 1.


Jaka jest średnia prędkość wytrysku?

A. 20 km/h

B. 46 km/h

C. 104 km/h

D. 2 Machy

 2.


Jaka jest średnia długość penisa w erekcji?

A. 16,4 cm

B. 14,9 cm

C. 20,3 cm

D. 31,1 cm

 3.


Co to jest preejakulat?

A. Sperma, która pozostała po ostatnim wytrysku w cewce moczowej.

B. Sperma, która się nie co pospieszyła.

C. Twój osobisty system nawilżający, ułatwiający penetrację.

D. Płyn torujący drogę nadpływającej spermie.

 4.


Co jest głównym efektem zażycia tabletki viagry?

A. Zwiększenie libido i ochoty na seks

B. Wzmocnienie erekcji

C. Wydłużenie penisa

D. Wszystko razem

światowy seks, seks, kobiety fot. shutterstock.com
 5.


Jaką ilość spermy może wyprodukować męski organizm w ciągu całego życia?

A. 1,8 litra

B. 3,6 litra

C. 50 litrów

D. 65 litrów

E. Nie da się tego policzyć

 6.


Dopasuj średnią długość życia nasienia do środowiska, w którym się znajduje.

A. W Twoim organizmie1. 96 godzin
B. Na płytce laboratoryjnej w banku spermy2. 24 godziny
C. Na prześcieradle, na jej bieliźnie3. 3 miesiące
D. Wewnątrz jej ciała4. Mniej niż godzinę

 

Prawidłowe odpowiedzi:

 1.


Jaka jest średnia prędkość wytrysku?

Właściwa odpowiedź: B

Mimo to, gdy sperma dotrze już do pochwy, znacznie zwalnia. Plemnikom zajmuje 5 minut przewędrowanie przez szyjkę macicy (ok. 13 cm), a potem 72 godziny, aby dotrzeć do komórki jajowej. Tak wynika z badań przeprowadzonych przez Marka Eliota, dyrektora Instytutu Psychologii i Zdrowia Seksualnego w Columbus w stanie Ohio.

 2.


Jaka jest średnia długość penisa w erekcji?

Właściwa odpowiedź: B

Długość penisa u 90% mężczyzn wynosi ok. 15 cm w stanie erekcji i ok. 9 cm w stanie spoczynku. Nie wygłupiaj się i nie leć po linijkę.

 3.


Co to jest preejakulat?

Właściwa odpowiedź: C i D

Niewielki gruczoł u podstawy penisa produkuje płyn ułatwiający poruszanie się plemników. Jednocześnie neutralizuje on działanie ewentualnych pozostałości moczu u ujścia cewki moczowej, bo kwaśny odczyn działa niekorzystnie na spermę. Uwaga, w preejakulacie mogą znajdować się pojedyncze plemniki, dlatego wycofywanie penisa z pochwy tuż przed wytryskiem jest zawodną metodą antykoncepcyjną.

 4.


Co jest głównym efektem zażycia tabletki viagry?

Właściwa odpowiedź: B

Kłopoty z erekcją są związane głównie z niedokrwieniem ciał jamistych w penisie, a viagra rozszerza naczynia krwionośne i ułatwia przepływ spermy.

 5.


Jaką ilość spermy może wyprodukować męski organizm w ciągu całego życia?

Właściwa odpowiedź: C

To mniej więcej tyle, ile wynosi pojemność baku średniej wielkości samochodu.

 6.


Dopasuj średnią długość życia nasienia do środowiska, w którym się znajduje.

Właściwa odpowiedzi: A - 3, B - 2, C - 4, D -1

Pełny proces spermotwórczy trwa 3 miesiące. Sperma początkowo ma kształt niedojrzałych komórek zarodkowych. Potem, gdy komórki dojrzewają, nakłada się na nie sekwencja DNA, a to trwa. Kiedy już nasienie jest dojrzałe, czas trwania jego życia różni się w zależności od środowiska.

Kobieta, seks fot. shutterstock.com

Część III: Co Ty wiesz o kobietach?

Wyobraźnia w łóżku? Jak najbardziej! Fantazja? Oczywiście! Intuicja? Pewnie, ale to wszystko działa najlepiej w połączeniu z konkretną wiedzą. Sprawdźmy najważniejsze informacje:

 1.


Łacińska nazwa clitoris oznacza?

A. Wzgórek łonowy

B. Pozycję seksualną z kobietą na górze

C. Łechtaczkę

D. Więzadełko pod językiem

 2.


Ile jest objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego?

A. 15

B. 150

C. 75

D. 40

 3.


Co to jest przestrzeń Grafenberga?

A. Trójkąt na brzuchu wyznaczany przez pępek i dwie brodawki sutkowe

B. Odcinek między pochwą a odbytem

C. Okolica między cewką moczową a przednią ścianką szyjki macicy

D. Górna część tchawicy

 4.


Tabletkę antykoncepcyjną "po stosunku" można zażyć najpóźniej:

A. po 3 godzinach

B. po 24 godzinach

C. po 72 godzinach

D. po 120 godzinach

 

Prawidłowe odpowiedzi:

 1.


Łacińska nazwa clitoris oznacza?

Właściwa odpowiedź: C

Mamy nadzieję, że to właśnie zaznaczyłeś, bo błędna odpowiedź skazuje Cię na towarzystwo seksualnych domokrążców i sprzedawców dewocjonaliów. To organ w ciele kobiety, który ma tylko jedną funkcję do spełnienia: dostarczać orgazmy i dawać rozkosz. Jej umiejętne i odpowiednie pieszczoty zawsze się tak kończą.

 2.


Ile jest objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego?

Właściwa odpowiedź: B

Tak, tak, specjaliści twierdzą, że przed miesiączką może pojawić się aż 150 objawów psychicznych i fizycznych, które powodują złe samopoczucie u kobiet. Bez problemu wierzymy.

 3.


Co to jest przestrzeń Grafenberga?

Właściwa odpowiedź: C

To, mówiąc bardziej popularnie, słynny punkt G. Obok łechtaczki najbardziej gorący punkt dla kobiecego podniecenia. Można go wyczuć, wkładając do pochwy wskazujący palec i zaginając go lekko do góry. Obowiązkowa lekcja do odrobienia w łóżku.

 4.


Tabletkę antykoncepcyjną "po stosunku" można zażyć najpóźniej...

Właściwa odpowiedź: C

Oczywiście jeśli się zapomnieliście, najlepiej zażyć ją zaraz po stosunku, ale nawet po 72 godzinach jest skuteczna.


Twój wynik:

0-5 właściwych odpowiedzi: Fatalnie, stary. Czy ktoś kiedyś nie próbował przypadkiem kupić od Ciebie dewocjonaliów?

6-12 właściwych odpowiedzi: Zdolny, ale leń. Niewiele jednak trzeba, abyś stał się partnerem idealnym i kochankiem doskonałym.

13-17 właściwych odpowiedzi: Gratulujemy! Zeskanuj wynik, opraw w ramki, powieś w sypialni i zacznij sprzedawać bilety na siebie.

MH 01-02/2009

Komentarze

 
 

Wypełnij to pole:

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij