Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakich kosmetyków używacie?
Forum Men's Health > Wasze dyskusje > Styl/Image
Stron: 1, 2, 3
piotrek_mag
Jakich kosmetyków używacie na codzień?

Szczerze mówiąc czasami Armani, Hugo Boss i CK, ale zazwyczaj do pielegnacji codziennej do Ziaja (niewliczając perfum smile.gif ).

A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czego używacie?
*Luki*
Kiedys to mialem tego pelno. smile.gif
Teraz:
- golenie: maszynka Gillette Fusion + Pianka Fusion + Aqua Di Gio~ jako balsam po goleniu (dostalem rok temu na gwiazdke, czesto uzywam i jeszcze 1/4 zostala!!!!!:o)
-wlosy obecnie bardzo rzadko uzyje kremu do ukladania wlosow Nivea
-mycie twarzy L'Oreal for men - zel do mycia + johnson baby jako krem nawilzajacy do twarzy(przez palenie mam sucha i napieta skore:/)
-Hudsalva - krem natluszczajacy do rak
- perfumy - w oddzielnym temacie.

Luki
Beloved
Mhm.. Do golenia używam chłodzącego żelu NIVEA, bardzo fajne doznania skórne smile.gif. Wrażenie jakby się wsadziło twarz do wody przy -50 stopniach, naprawdę bardzo przyjemne i orzeźwiające uczucie. Ogólnie mam bardzo wrażliwą skórę po goleniu i długo szukałem odpowiedniego kosmetyku po goleniu. Wszystkie NIVEA, Gillette, AA i inne wynalazki tylko dodatkowo podrażniały skórę. Przez pewien okres czasu używałem Sudocrem, co jest dosyć zabawne bo to krem antyseptyczny dla niemowląt tongue.gif. Ale za to bardzo skuteczny, wszelkie podrażnienie znikało jak ręką odjął. Tyle, że się ciężko rozsmarowywało, bo to jest z dodatkiem cynku. Ostatnio zainwestowałem w balsam Zegna Intenso, (trochę też żeby pasowało do perfum) podrażnienia nie są takie złe już po nim. Do twarzy używam też kremu Dermika Extremale, a do rąk balsam NIVEA. Włosy natomiast układam gumą matującą Wella. Matującą, bo nie lubię za bardzo efektu "świecących" włosów wink.gif.
absztyfikant!
Maszynka WILKINSON QUATTRO + pianka gillette
Do twarzy physiogel ,do rąk zwykły krem avon (nienawidzę mieć szorstkich rąk).
Sztyft adidas energy .
Włosy pasta L'Oreal Paris - Studio Line - Remix

Pozdrawiam !
sven
Do golenia częściej mechaniczna maszynka - dająca efekt dwudniowego zarostu.
Rzadziej do golenia na gładko: Nivea żel do golenia chłodzacy + chłodzący balsam po goleniu.

Krem do twarzy L'oreal Pure Zone, doraźnie stosuję Duac.
Sztyft Adidas Deep Energy lub anteperspirant w spray'u Nivea Cool.

Krem do rąk od wielkiej biedy i potrzeby pożyczam od dziewczyny.

Do włosów używałem gumy z Joanny, teraz cokolwiek - ostatnio pianka Taft. Nie znoszę żelu do włosów, bo zazwyczaj jest małotrwały i daje efekt tłustych włosów.

Żel pod prysznic - Adidas 2008.

Zero balsamów, peelingów - to byłaby przesada. wink.gif
Marcinp
golenie-maszynka elektryczna, więc na sucho
krem do twarzy-obecnie Lancome Hydrix, ale zdecydowanie lepszy był Hugo Boss lub Biotherm, dlatego do tych dwóch ostatnich zamierzam wrócić
perfum- Guerlein Homme
antyperspirant- Guerlein Homme(taki jak woda toaletowa), albo bardzo fajny jest z Clinique, Biotherm troszke zostawia ślady
mycie twarzy- Hugo Boss żel + peeling(jedna inwestycja a na długo starcza bo to się rzadziej używa), na zmiane z żelem Bossa stosuje physiogel
żel- głownie taft-a rodzaj to zależy jaka opcja stylizacyjna mi się przyśni tongue.gif
żel pod prysznic - Dove
szampon do włosów-Nivea

jeśli jakaś impreza lub inna okazja, gdzie mogą być zdjęcia robione polecam Shiseido Anti-Shine Refreshing Matifying Gel -> na zdjęciach twarz się zupełnie nie świeci, nawet jak się człowiek troszkę spoci tańcami... a wydajność olbrzymia, więc warto zainwestować, na pewno na długo starczy...

MP
Monczyk
Dogolenia jakiś żel Nivea, do twarzy żel do mycia undertwenty, do włosów ShockWaves efekty specjalne "guma plastyczna forma" a ogolnie nie lubie jakiś mieć kremów na sobie...

Woda toaletowa Adidas DeepEnergy, a po goleniu mam STR8 Original.
Rogal
do golenia to gilete max fusion + krem nivea,
perfuma to BOND czy ew adidasa
dezodorant adidasa czy nike,
do wlosow head&sholders
a do stawiania wlosow odzywka
i jazda ;]
czytelnik
Troche duzo tego mam:)
wlosy: szampon ziaja - zazwyczaj proteinyryzowe, ale czesto zmieniam. Odzywka - ziaja, tak ana co dzien bez splukiwania, dzieki niej wlosy bo umyciu nie elektryzuja sie, lepiej sie ukladaja choc i tak mam krotkie.
Twarz: seria garnier niebieska (zel, peeling, platki nasaczone, krem matujacy), czasami peeleing drobnoziarnisty ale tylko w lato i zime kiedy slonce mocno grzeje po twarzy.
Usta: czasami pomadka neutrogena, pasta blendamed (zalezy ktora jest w promocji), plyn do plukania ust colgate.
Do golenia: maszynkagillette fusion, gel gillette na twardy zarost (niecierpie pianek do golenia).
Nie potrafie uzywac innej pasty do zebow.
Krem do rak glicea, kiedys uzywalem neutrogena, ale jet kryzys, neutrogena za drogi a glicea jest produkowany w polsce.
Perfum, antyperspirant, zel pod prysznic - STR8 Adventure.
Chociaz teraz za prenumerate MH dostalem mala paczke z plecakiem, dezodorantem i perfumem jakiejsc nowej linii adidasa to i tak nie zmienie. Ta nowa linia to fair play.
A myje GO takim zele z AA do higieny intymnej dla mezczyzn. Swietna sprawa z tym zelem!
Reynevan
Ciało, twarz- stare, dobre mydełko Dove. Kiedyś pod prysznic używałem żelów Adidas ale strasznie wysuszały skórę. Wolę mydło. Czasami jak "wysycham" stosuję krem Nivea. Do rąk Neutrogena. Bardzo skuteczna i w niezłej cenie, a ja ręce suche, z tendencją do pękania mam niestety nawet latem.
Włosy- różnych szamponów używam, najczęściej Dove i L'Oreal
Golenia- pianka Gillette, maszynka Gillette lub Wilkinson.
Zęby: w ciągu dnia pasta Colgate, przed snem pomarańczowy Elmex + płyn Elmex.
Antyperspirant: Clinique bezzapachowy
Perfumy: Dune od Diora, choć ostatnio kupiłem Davidoff Adventure
Aha, no i używam żelu do higieny intymnej AA
Shaq44
Ostatnio zacząłem stosować linię Nivea tzn: żel pod prysznic Nivea Energy, Balsam do ciała, krem do twarzy, żel do twarzy i szampon. Dobrze mi z tym. Próbowałem L'oreal ale jak dla mnie zbyt ostre i podrażnia skórę.

Próbowałem też Neutrogeny - jak dla mnie jeszcze gorzej niż jakbym nie korzystał z niczego. To pewnie moja skóra, ale stare dobre Nivea i tańsze i lepsze dla mnie.

Ząbki - Colgate Whitening + Oral B płyn i szczoteszka

Golarki najczęściej Gillette Blue + zwykłe mydełko do golenia + balsam Nivea atfer shave
Gość
Kremy i balsamy Nivea. Kosmetyki do golenia Gillete. Perfumy Hugo Boss, Beckham, Ferrari... Zaleznie od okazji i pory. Zęby Colgate wybielajaca i płyn do płukania Listerine...smile.gif)
sebastian
Maszynka - Gillete Mach3 Turbo - na mój zarost wystarcza i na razie nie sięgam po nowsze wynalazki n-ty ostrzowe
Do golenia: pianka Vichy do skóry wrażliwej (Anti-Irritations) oraz balsam Vichy (Sensi-Baume Ca)
Do mycia twarzy: La Roche Posay Effaclar - kosmetyk apteczny, bezzapachowy oraz dobry do skóry przetłuszczającej
Antyprespirant: AA do skóry wrażliwej, najważniejsze bezzapachowy, co oznacza że nie wchodzi w kolizję z wodą toaletową
Krem: Clinique Oil Control Hydrator - krem matujący na dzień, nie jest tani ale uważam że wart swej ceny.
Raz na tydzień peeling: Clinique Face Scrub - prawdziwy kosmetyk dla mężczyzn, bo łagodnie to on nie postępuje.
Do włosów najczęściej szampon L'Oreal a do układania ostatnio czasami używam L'Oreal Professionnel - Playball density material (wosk do układania włosów) - ale nie jestem z niego w pełni zadowolony i raczej tego rodzaju kosmetyków nie lubię.
A do ciała - to rożnie, teraz mam Dr Eris Platinummen
Do kosmetyków trzeba mieć praktyczne podejście, używać dobrych i nie robić z tego nabożeństwa przed lustrem :-) U mnie każdy zakup jest przemyślany i nie mam po jakimś czasie całej półki zastawionej kosmetykami jak u kobiet :-) z których używanych obecnie jest 30 %

Więcej o kosmetykach męskich:
http://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=87
Michalis

Mam małe pytanie...Gdzie kupujecie żel do higieny intymnej? Bo stwierdziłem, że chciałbym to wypróbować a dziś przeszukałem wszystkie sklepy w ZT, które podejrzewałem o jego posiadanie i niestety nie znalazłem...
ToY SolideR
CYTAT(Michalis @ Mar 29 2009, 19:14 PM) *
Mam małe pytanie...Gdzie kupujecie żel do higieny intymnej? Bo stwierdziłem, że chciałbym to wypróbować a dziś przeszukałem wszystkie sklepy w ZT, które podejrzewałem o jego posiadanie i niestety nie znalazłem...

Jak kupuje w aptece lub Rossmanie wink.gif
Adej
włosy układam na pastę jakąś shockwave, szampon head-sholders, krem do rąk jakiś nivea, dezodorant axe dark temptation na spróbowanie teraz wziąłem i muszę powiedzieć, że nieźle się sprawdza, do golenia pianka i maszynka gillette fusion, po goleniu jakiś balsam nivea...
angrymob
Ja używam kosmetyków Body Shop, ale jestem z nich średnio zadowolony... Do golenia mam żel i balsam po goleniu Avon. Kiedyś miałem serum Bossa - było cudowne!
Brylant
ja polecam antyperspirant vichy roll-on intensiv regulierend cena ok 30zł w aptece-naprawdę rewelacja i jakość i zapach!
Jaras
Dżizas!!

Jak to wszystko czytam, wychodzę na Waszym tle jak jaskiniowiec! Nie golę się żyletką tylko trymerem, nic po goleniu nie używam, do twarzy, włosów i reszty jakiś żel pod przysznic 2 w 1, rolka Nivea pod paszkami i Adidas czarny (nie pamiętam nazwy, chyba Adventure). I jakoś muchy koło mnie latają laugh.gif

A to co miałbym wydać na drogerię dla siebie, wydaję na swoją Królową wink.gif wink.gif
andy
A ja stawiam na lokalny patriotyzm i używam polskich kosmetyków, AA, Dermika, Dax Men, Dr. Irena Eris, itd..., w bardzo wielu wypadkach nie ustepują znanym zagranicznym markom jakością, a cena przystępna..., oczywiście nie jest to dogmat, od czasu do czasu używam również zagranicznych marek, ale to raczej jako wyjątek od reguły, albo gdy naprawdę nie mogę znaleźć pasującego mi polskiego odpowiednika....
Karolek
Czy ktos ma jakas recepte na czerwone krostki po goleniu ? Moja szyja jest ich pelna . Uzywalem juz roznych kosmetykow , ale moze macie jakies sprawdzone .
ToY SolideR
CYTAT(Karolek @ May 1 2009, 13:22 PM) *
Czy ktos ma jakas recepte na czerwone krostki po goleniu ? Moja szyja jest ich pelna . Uzywalem juz roznych kosmetykow , ale moze macie jakies sprawdzone .

Może problem tkwi w technice golenia? Pierwszy raz golę z włosem a potem drugi raz pod włos.
Może masz wrażliwą skórę? Stosuj żele dla osób ze skórą wrażliwą.

Poza tym możesz robić peeling przed goleniem raz w tygodniu, podobno pomaga.
Golenie po prysznicu gdy skóra jest zmiękczona też podobno pomaga.
Wszystko zależy od indywidualnej specyfiki skóry danego mężczyzny wink.gif
Camillo
W dzisiejszych czasach wielu facetów zaczyna dbać o siebie (nie ogranicza się do mydła i golenia:) ... Śmiać mi się chce gdy słyze że prawdziwy facet nie używa kremów do twarzy etc. Czytałem gdzieś ty nawet na MH że 84% kobiet chce żeby ich mężczyźni dbali o siebie tak jak one same.
A więc, do codziennej higieny osobistej używam:
golenie: Gilette Fusion, pianka do golenia oraz balsam po goleniu L'oreal
krem do twarzy Vichy pour homme (b.fajna seria) oraz standartowoNivea
peeling do twarzy Clean & Clear
krem do rąk Dax Men
antyperspirant Adidas (obecnie, ale żadna rewelacja)
+ perfumy
wink.gif

sven
CYTAT(Camillo @ Jun 29 2009, 13:28 PM) *
W dzisiejszych czasach wielu facetów zaczyna dbać o siebie (nie ogranicza się do mydła i golenia:) ... Śmiać mi się chce gdy słyze że prawdziwy facet nie używa kremów do twarzy etc. Czytałem gdzieś ty nawet na MH że 84% kobiet chce żeby ich mężczyźni dbali o siebie tak jak one same.

1. Oczywiscie że dobrze. W granicach rozsądku. (poza granica jest pan, którego wrzuciłem w temacie chyba o dbaniu o meska twarz - komentarze do artykułu MH)
2. A mi chce się śmiać jak czytam opinie że prawdziwy facet naciera się nałogowo kremami (chyba ze taki jak wspomniany w pkt 1)
3. Co do ankiet/sond/statystyk MH radze zachować dystans. Nie wiadomo jak wybierana była grupa respondentek, czy wogóle była wybierana, z jakiego kraju były to respondentki i wiele wiele innych 'ale' - zawsze mnie nachodzą jak czytam kazde kolorowe pismo rzucające jakimiś cyframi.
4. Kobiety chciałyby żeby faceci dbali o siebie tak jak one - krem na dzień, krem na noc, krem pod oczy, krem na cienie, balsam do ust, balsam do ciała, makijaż, pomadki, pełna depilacja. Dziwne że ja jakoś obracam się głównie pośród tych pozostałych 16% które faktycznie cenią sobie, jak facet sie umyje, ogoli i ubierze - ale mają w dupie czy się smaruje kremem czy nie. Cholera, mam widac pecha. Jak trafie w środowisko tych "84%" to może zmienię zdanie pod presją.
Camillo
Przesadą byłoby gdyby facet wcierałby w siebie nałogowo kremy, maseczki etc. wkońcu co za dużo to nie zdrowo.
Trzeba znać umiar w tym co się robi, przesadą można wpaść w pedantyzm i metroseksualizm, a to dla faceta nie jest zdrowe
Kobiety zmienne są, raz powiedzą że tak jest dobrze gdy facet dba o siebie, a następnego dnia potrafią zganić za nieodpowiedni wygląd (dobrze wiem z własnego doświadczenia)
Niech każdy dba o siebie w taki sposób jak uważa za wystarczający jak dla niego i tak będzie najlepiej.
limaK
Ja sobie kilka dni temu kupiłem tanią i ładną Pumę Jamajke 2 zieloną i jestem zadowolony smile.gif
sexyman
Golę się maszynką elektryczną na sucho, jedynie po goleniu krem do pielęgnacji twarzy dla mężczyzn NIVEA for MEN. Nigdy nie rozstaję się z dezodorantem NIVEA for MEN oraz antyperspirantem pod pachy (w kulce) REXONA.
Do tego żel do włosów, perfumy zapachowe Adidas`a i szampon Adidas Sport.
shaman
CYTAT(Karolek @ May 1 2009, 12:22 PM) *

...masz po prostu podrażnienia po goleniu - delikatną skórę, sam goliłem się golitkiem na żyletki Polsilver ( dla nie wtajemniczonych bardzo znana Polska firma, kiedyś... wink.gif ), polecam żelik po goleniu lub przeskok na brzytwę...
ToY SolideR
CYTAT(shaman @ Jul 14 2009, 23:17 PM) *
...masz po prostu podrażnienia po goleniu - delikatną skórę, sam goliłem się golitkiem na żyletki Polsilver ( dla nie wtajemniczonych bardzo znana Polska firma, kiedyś... wink.gif ), polecam żelik po goleniu lub przeskok na brzytwę...

Polecam przeskok na brzytwe. Dostałem cały zestaw na urodziny, myślałem że będzie sobie leżał dla ozdoby, ale jakoś podkusiło mnie spróbować do teraz niemogę przestać biggrin.gif
lecavalier
Bardzo polecam:
- twarz - żel z pilingiem Loreal- taki zielony- REWELACJA
- pachy- antyperspirant Vichy- JAK WYŻEJ!
Pan Konrad
antyperspirant: Nivea For Men Menergy Rebellious / Rexona Men Power
dezodorant: STR8 Adventure
pod przysznic: Ziaja Blubel
szampon: aktualnie jakiś Head & Showders
pasta i szczoteczka do zębów: Colgate
żel z peelingiem Loreal

I jeszcze mam takie pytanie. Co jest skuteczne na trądzik? Bo używałem Perfecta! No problem ale nie pomagało mi za bardzo :/
Pacjent
Na trądzik najlepsza jest wizyta u dermatologa wink.gif

Kosmetyki firmy Nivea bo nie drogie a skuteczne (przede wszystkim żel pod prysznic, pianka do golenia i balsam po goleniu).
Misiou
CYTAT(Pacjent @ 26-04-2010, 21:08) *

za to nienajlepsza dla portfela. naprawdę skuteczne bywają tylko antybiotyki, ewentualnie regularny seks. nie żartuję. ale seks to SEKS, a nie masturbacja..
bartos
na trądzik skuteczne jest mydło siarkowe, wizyta u dermatologa, pare zabiegów u kosmetyczki i dbanie o gębę.
na ostrzejsze przypadki można dostać antybiotyk.
Adam
CYTAT(Pan Konrad @ 26-04-2010, 20:57) *
I jeszcze mam takie pytanie. Co jest skuteczne na trądzik? Bo używałem Perfecta! No problem ale nie pomagało mi za bardzo :/

Mydło Protex i maść cynkowa smile.gif
bartos
CYTAT(Adam @ 26-04-2010, 20:11) *

o tak, ostatnio faktycznie slyszalem o tej maści cynkowej. Tylko potwornie wysusza skórę, aż za bardzo chyba. Potem uzyskuje się efekt odwrotny.
Mirek
CYTAT(lecavalier @ 30-08-2009, 19:27) *
Bardzo polecam:
- twarz - żel z pilingiem Loreal- taki zielony- REWELACJA
- pachy- antyperspirant Vichy- JAK WYŻEJ!

Taa ten żel z pilingiem do twarzy jest świetny;)
Adam
CYTAT(bartos @ 26-04-2010, 21:18) *
o tak, ostatnio faktycznie slyszalem o tej maści cynkowej. Tylko potwornie wysusza skórę, aż za bardzo chyba. Potem uzyskuje się efekt odwrotny.

Ja mam spore problemy z cerą, na co nakłada się jeszcze alergia i maść cynkowa działa super! I jest niedroga! Stosuj punktowo by nie wysuszać zdrowej skóry!

Teraz jak jest więcej słońca to trzeba dać twarzy naturalnego UV - od razu się poprawi!
bartos
no tak, klucz to stosowanie punktowo tej maści.
też jakoś tam kiedyś gdy mialem podobne problemy polecano mi maskę drożdżową.
nakładało się na noc, i była naprawdę skuteczna.

co do wystawiania twarzy do słońca. Też trzeba to robić z umiarem, nadmiar promieni słonecznych tylko pogorszy sytuację po chwilowej poprawie. ( przynajmniej ja tak miałem )
Adam
Umiar w każdej dziedzinie jest ważny smile.gif
sven
CYTAT(Pan Konrad @ 26-04-2010, 20:57) *

Odpowiem na koniec.

CYTAT(Pacjent @ 26-04-2010, 21:08) *

Bez dwóch zdań.

CYTAT(Misiou @ 26-04-2010, 21:10) *
za to nienajlepsza dla portfela. naprawdę skuteczne bywają tylko antybiotyki, ewentualnie regularny seks. nie żartuję. ale seks to SEKS, a nie masturbacja..

No z seksem nie ma tradzik nic wspólnego.
A dlaczego nienajlepsza dla portfela? No chyba że się nie ma ubezpieczenia...

CYTAT(bartos @ 26-04-2010, 21:11) *
na trądzik skuteczne jest mydło siarkowe, wizyta u dermatologa, pare zabiegów u kosmetyczki i dbanie o gębę.
na ostrzejsze przypadki można dostać antybiotyk.

Dbanie o gebę nic nie daje w pewnych przypadkach.
Mydło siarkowe - na lekkie, młodzieńcze, przemijające odmiany.
Kosmetyczka tez na lekkie odmiany

CYTAT(Adam @ 26-04-2010, 21:11) *

Mydło Protex wysusza skórę i lepiej działa na trądzik na ciele niż na twarzy.
Maść cynkowa - hmmm, też na lekkie odmiany.

Co poleciłby farmaceuta?
Do pielęgnacji twarzy - żel do mycia twarzy - to niezbędne! Warto popytac który nie będzie wysuszał skóry mocno i który ma działanie głęboko oczyszczający. Tu przeczytasz o dobrym żelu do twarzy!
Dodatkowo tonik - polecam Afronis - na spirytusie, ale stosowany raz/dwa razy dziennie działa cuda. TUTAJ znajdziesz recenzję tego preparatu!

Aby pielegnowac wysuszoną skórę polecam krem Nawilżający Nivea Visage.

Dodatkowo można używać maści Benzacne - wielu ludziom pomaga, ale UWAGA wywołuje podraznienie skóry co nie jest niczym wyjątkowym (czerwone miejsca aplikacji - tak po prostu działa - ale zaczerwienienie przechodzi)

Napewno polecam wizyte u deramtologa.
Może polecić przyjmowanie antybiotyku (najczęsciej azytromycyna lub tetracyklina), może przepisac również maści na skórę. W ostateczności retinoidy.

Wizyty u kosmetyczki nie każdemu bym polecił. Wizyta u kosmetyczni dobra jest na oczyszczenie skóry w wągrow, ale do zmian zapalnych nie polecałbym nikomu sie dotykać.

Więcej o pielęgnacji skóry tradzikowej napewno wkrótce przeczytacie na moim blogu wordpress lub blogspot.

Z suplementow diety - napewno na lżejsze odmiany Drożdże do kupienia w aptece w tabletkach. Witamina C do przyspieszenia gojenia się ran i blizn. Inne na szybko nie przychodzą mi do głowy. Oooo jeszcze bratek.
bartos
jasne, pisząc o kosmetyczce, nie miałem na myśli poważnych stanów. Ale na taki lekki trądzik faktycznie kilka wizyt i oczyszczenie twarzy z tego syfu polepsza nie tylko wygląd ale i samopoczucie.
sven
CYTAT(bartos @ 26-04-2010, 21:45) *
jasne, pisząc o kosmetyczce, nie miałem na myśli poważnych stanów. Ale na taki lekki trądzik faktycznie kilka wizyt i oczyszczenie twarzy z tego syfu polepsza nie tylko wygląd ale i samopoczucie.

No tak, ale to trzeba zaznaczyć, żeby komuś nie zrobić "krzywdy" złą podpowiedzią (szczególnie jak trafi na ch**ową kosmetyczkę).
bartos
racja.
trafić dziś na fachową kosmetyczkę która zrobi wszystko czysto i porządnie stanowi pewien problem.
Misiou
Sven, widzę, że masz dużą teorytyczną wiedzę. Ja mam, niestety, praktyczną.

I niestety wszyscy mający wiedzę teorytyczną polecają głównie to, co Ty.

A ja powiem Ci tak:

Afronis przesuszał skórę. Nie działał.
Benzacne bardzo przesuszało skórę. Nie działało
Bratek był ciekawym napojem, ale nie działał.
Mydło siarkowe - fajne, wydawało się takie...męskie:) ale nie działało.
Kosmetyczka - nie próbowałem.
Masc cynkowa - też fajna, ale nie działała.
Żel do mycia twarzy - nawilżał skórę, ale na trądzik również nie działał.
Drożdże.. To też mam za sobą. Nie pamiętam specjalnie tej kuracji, ale gdyby działała to z pewnością bym zapamiętał.

tetracykliny działały dobrze, ale okresowo.Nie można tego brac bez przerwy. Pozatym to antybiotyk, a niektórzy wolą unikac leków, kiedy nie są konieczne.

o seksie w pewnych kręgach wiadomo tyle, że facet wraz z wytryskiem stabilizuje nieco poziom hormonów w organiźmie, a ich nadmiar ma wpływ na trądzik. Zgodzisz się z taką tezą?
sven
CYTAT(Misiou @ 26-04-2010, 22:10) *
Sven, widzę, że masz dużą teorytyczną wiedzę. Ja mam, niestety, praktyczną.

I niestety wszyscy mający wiedzę teorytyczną polecają głównie to, co Ty.

Ja również walczyłem z ostrym trądzikiem. Ostrym.
I wiem jak go leczyć, jak pielęgnować i jak z nim zyć.
Wiem też, że nie przeszkadza on i nie izoluje od płci pięknej. (to mnie dziwiło).
Wiem, że w moim przypadku nie tylko nie powodował kompleksów (syndrom sztokholmski?), ale czasem wręcz pomagał!

Brałem wszystkie możliwe antybiotyki, maści, kosmetyki, suplementy. Nie brałem tylko retinoidów.
Moja wiedza nie jest czysto teoretyczna.

Podałem całe spektrum preparatów, bo nie wiadomo jaki tradzik ma kolega.

A ja powiem Ci tak:

Afronis przesuszał skórę. Nie działał.
Benzacne bardzo przesuszało skórę. Nie działało
Bratek był ciekawym napojem, ale nie działał.
Mydło siarkowe - fajne, wydawało się takie...męskie:) ale nie działało.
Kosmetyczka - nie próbowałem.
Masc cynkowa - też fajna, ale nie działała.
Żel do mycia twarzy - nawilżał skórę, ale na trądzik również nie działał.
Drożdże.. To też mam za sobą. Nie pamiętam specjalnie tej kuracji, ale gdyby działała to z pewnością bym zapamiętał.

Afronis ma za zadanie przesuszyć i zdezynfekować twarz.
Benzacne wiele wiele osób chwali - z tym że ja osobiście poleciłłby Brevoxyl. A jeszcze bardziej - Duac, ale on jest drogi, na recepte i nie każdy dostane (zawiera poza składnikem zawartm w benzacne także antybiotyk, więc pod kontrolą dermatologa trzeba, żeby uniknąć lekooporności!)
Bratek w tabletkach, najczęściej z drożdżami łącznie, pomaga młodym ludziom.

tetracykliny działały dobrze, ale okresowo.Nie można tego brac bez przerwy. Pozatym to antybiotyk, a niektórzy wolą unikac leków, kiedy nie są konieczne.

No cóż, do trądziku nie ma nic adekwatniejszego niż dobrze dobrany antybiotyk.
Nie powinno się ich unikać (tak zewnętrznie, jak - głównie - wewnetrznie.

o seksie w pewnych kręgach wiadomo tyle, że facet wraz z wytryskiem stabilizuje nieco poziom hormonów w organiźmie, a ich nadmiar ma wpływ na trądzik. Zgodzisz się z taką tezą?

W takim razie obalamy mit że masturbacja wpływa na trądzik. Bo wszystko jedno jaki wytrysk.
Z resztą od zawsze to był mit.

Mi ciężko się ustosunkować, bo mnie wyleczył antybiotyk, a nie seks.

Z racji na doświadczenie i wykształcenie (w trakcie) o trądziku wiem wszystko.
Hogg
Żel do mycia twarzy,balsam po goleniu oraz krem do twarzy - wszystko made in rossman (parę zł a jakość jak dla mnie bardzo wysoka)
golarka- jednorazówki polsilvera lub każda inna, mach 3
Pianka do golenia rossman albo krem do golenia Pollena smile.gif
Żel pod prysznic - jaki wpadnie w ręce w sklepie, nie przywiązuje do tego wagi
dezodorant: rexona w sztyfcie,nivea silver w aerozolu, adidas w sztyfcie... i czasem jakiś "na wypróbowanie"
smarciu
[size="3"][/size][font="Verdana"][/font]Panowie, cieszę się, że ktoś podejmuje ten temat, bo sprawa jest dość poważna. Otóż idąc za radą bardziej świadomych świata znajomych wywaliłem wszystkie kosmetyki z łazienki, które zawierały parabeny, glicerynę i inne syfy, o których szkodliwości doczytałem w internecie. I po wielu rozterkach udało mi się wreszcie opanowac ten temat. I tak:
1. do mycia:
używam kostek myjących Balea lub zwykłych z Rossmanna, mają tę przewagę, że nie wysuszają skóry i nie zawierają mydła, które w połączeniu z chlorem tworzy rakotwórczy chloroform.
2. zęby:
pasta Ajona, bez fluoru, który szkodzi na dziąsła i tkankę miękką. Za to po 2 tyg regularnego stosowania, czyli mycia zębów po każdym posiłku zawierającym cukier lub pieczywo, wstaję rano bez kapcia w buzi, rewelacja. Żaden wstyd po obiedzie umyć zęby w toalecie. Na zachodzie to standard u nas raczej skok na fajkę. Większość past oprócz tej zawiera cukier, co za paradoks...
3. golenie:
mydło do golenia i olejek z pestek moreli. Wcieram w skórę olejek po wcześniejszym umyciu twarzy gorącą wodą, odczekam chwilkę, umyję zęby, i następnie pędzel mydełko do golenia i jednorazówka gillette lub inny wilkinson, najpierw z włosem póxniej pod włos i żadnych podrażnień. zmywam resztki wodą i wycieram się do sucha i już. Po chwili rozcieram jedną kropelkę olejku z pestek moreli Primavera.
4. dłonie:
olejek z pestek moreli, a jakże działa również na dłonie, miękka skóra gładka odporna na warunki atmosferyczne wink.gif
5. antyperspirant:
żadnego aluminium tylko naturalny ałun powiązany z potasem i aloesem, tylko takie nie szkodzą, pocisz się nieco ale nie ma tego przykrego zapachu. Organizm potrzebuje się oczyszczać, więc warto pozwolić mu się spocić, co innego z zapachem, tutaj nie mam kompromisów, i ten sposób to zapewnia.
6. dieta:
pomijany temat i często nie kojarzony ze zdrowiem i urodą. Odstawiłem wszystkie używki cukier, kawa, alkohole, poza niepasteryzowanym piwem wink.gif nie łączę węglowodanów z białkiem (zgoogluj sobie z co to są węglowodany), do tego połowe tego co jem stanowią surowe owoce i warzywa. 2L wody dziennie w małych porcjach, rano i przed snem szklanka obowiązkowo.
7. suplementacja:
więcej na priv. Odkąd ją stosuję nie chorowałem ani razu, a będzie już ponad 1,5 roku, wyniki poprawiły mi się, kondycja też, wyglądam młodziej o jakieś 5-10 lat. Nie musisz w to wierzyć, to działa, po prostu. tylko trzeba wiedzieć co brać kiedy i ile, niestety w aptece ani u domokrążców tego nie kupisz..
To tyle ode mnie. Pozdrawiam wszystkich otwartych na świat mężczyzn. Będąc zadbanym czuję się męsko. A jeśli ktoś się czuje męsko jak śmierdzi potem, uryną i tytoniem to już jego sprawa wink.gif
howk!
sven
Jakie priv, pochwal się tutaj, bo widze że same rewelacje piszesz. Chętnie dowiem się więcej zarówno o suplementacji, jak i tworzeniu sie chloroformu z mydła. I o szkodliwym fluorze. I o pastach z cukrem.
smarciu
Wszystko to co piszecie panowie o trądziku i trądziko-podobnych problemach skórnych załatwiło mi jednym ruchem odrobaczenie i oczyszczenie organizmu, tanio i sprawnie już po dwóch miesiącach trądzik, albo inne syfy na twarzy i innych miejsc zniknęły. Stosowałem parafarm (z firmy inventfarm.pl), enterosgel.pl i sok z kwaszonej kapusty do picia. Do tego przez cały czas łykam pantothenian wapnia 1g/dzień. Co 3 miesiące powtarzałem kurację później rzadziej. Obecnie odrobaczam się regularnie, tak samo jak mój pies wink.gif w końcu żyjemy w tym samym środowisku smile.gif Kiedyś używałem tez MMS (Jim Humble), ale to inna historia, działał piorunująco, ale żeby to zrobić mądrze trzeba się nieco znać, albo mieć światłego lekarza, a o takich trudno. Ci, na których trafiałem potrafili tylko wystawić receptę na antybiotyk, nie zalecając większych zmian w trybie życia. Odkąd odszedłem od białej medycyny, mam się dobrze, a regularne badania potwierdzają tylko ten stan. O lekach zapomniałem i daje im zarobić. Pozdrawiam!
ps. polecam film na yt pt JEDZENIE MA ZNACZENIE.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.