Bieżnia czy orbitek |
Przeczytaj to, zanim cokolwiek napiszesz: Zasady forum MH
![]() ![]() |
Bieżnia czy orbitek |
01-01-2009, 12:07
|
|
|
Debiutant ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 01-01-2009 Użytkownik nr: 67 |
Co polecacie dla początkującego ? Kupić bieżnie i czy orbitka , chodzi mi głównie o zrzucenie tłuszczyku z ud i dolnych partii brzuszka .
Mam do wyboru : BUFFALO Bieżnia Maine BUFFALO Orbitrek Trinidad |
|
|
|
01-01-2009, 20:57
|
|
![]() Debiutant ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 27-12-2008 Skąd: Świdnica Użytkownik nr: 25 |
Witam!
Ja na twoim miejscu wybrałbym bieżnię. Ta, którą wybrałeś pod linkiem jest całkiem fajna. Wyboru dokonać najlepiej na podstawie tego co najbardziej lubisz robić. Moim zdaniem jeśli wolałbyś orbitreka to już lepiej było by zakupić jakiś porządny rower stacjonarny w cenie zbliżonej do ceny wybranej przez Ciebie bieżni. Dobre rowery stacjonarne produkuje np. niemiecka firma Kettler. Ciekawym modelem o dobrej jakości dla początkujących jest model Kettler BIKE !ME (w granicach cenowych twojej bieżni). Jego opis oraz zdęcie znajduje się od tym linkiem: http://www.kettler.pl/index.php?tab=sport&c=26_rowery_treningowe&u=hks&id=252 Dobrym posunięciem przy zakupie jest również sprawdzenie czy w rowerze będzie sią dało zamontować pedały zatrzaskowe. Znacznie ułatwiają one trening i umożliwiają wykonywanie go w poprawnie techniecznie sposób. Oczywiście wiąże się to z zakupem specjalnych butów. Ale do użytku wyłącznie domowego napewno mozna znalezć w inernecie jakieś w rozsądnej cenie. W normalnych sklepach rowerowych ich ceny zaczynają się najczęściej od ponad 200 zł. Podsumowując z orbitrekiem dałbym sobie spokój. Wolałbym bieżnię lub rower. Jak już wspominałem powyżej wybierz tą rzecz, na której poprostu będziesz czerpał przyjemność z ćwiczenia. Jesli nie lubisz biegać nie bież bieżni tylko rower stacjonarny lub na odwrót. Pamietaj, że to są tylko moje osobiste zdania, a ty zrób jak uważasz. Pozdrawiam! Ps: Ja osobiście do ćwiczeń jeśli miał bym na to środki finansowe wybrał bym coś takiego: http://www.kettler.pl/index.php?tab=sport&c=26_rowery_treningowe&u=hks&id=288 Zawsze można sobie pomażyć hehe...................... |
|
|
|
03-01-2009, 0:14
|
|
![]() Nowy na forum ![]() ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 30-12-2008 Skąd: Gorny Slask Użytkownik nr: 55 |
A powiedz czy nie lepiej za mniejsza cene kupic sobie porzadne buty do biegania, dobry stroj i wyjsc pobiegac na swiezym powietrzu?
-------------------- |
|
|
|
03-01-2009, 0:29
|
|
![]() Stały bywalec ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 614 Dołączył: 26-12-2008 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 21 |
A propos biegania możecie mi polecić jakieś luźne spodnie do biegania? Mam kupiony cały strój, ale nie wyobrażam sobie siebie podbijającego okolicę w rajtuzach.
-------------------- Jedz codziennie płatki, będziesz miał zgrabne pośladki.
Pozdrawiam |
|
|
|
03-01-2009, 0:46
|
|
![]() Nowy na forum ![]() ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 30-12-2008 Skąd: Gorny Slask Użytkownik nr: 55 |
A propos biegania możecie mi polecić jakieś luźne spodnie do biegania? Mam kupiony cały strój, ale nie wyobrażam sobie siebie podbijającego okolicę w rajtuzach. rajtuzy sa fajne:) polecam jakies z oddychajacych materialow tak zeby tworzyly zgrana calosc z bielizna i ewentualnymi rajtuzami. podaj przedzial cenowy w jakim szukasz a napewno sie cos znajdzie. -------------------- |
|
|
|
03-01-2009, 0:50
|
|
![]() Stały bywalec ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 614 Dołączył: 26-12-2008 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 21 |
Tak myślałem, że w granicach 150zł.
-------------------- Jedz codziennie płatki, będziesz miał zgrabne pośladki.
Pozdrawiam |
|
|
|
05-01-2009, 14:56
|
|
![]() Bywalec ![]() ![]() ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 25-12-2008 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 14 |
Za ok 120 zł kupiłem ostatnio fajne dresy Reebok'a. W GoSport. Fajne są, luźne i dobrze się w nich biega zimą - sprawdziłem przy -5 stopni C.
-------------------- ![]() |
|
|
|
15-01-2009, 17:01
|
|
![]() Debiutant ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 15-01-2009 Skąd: Rybnik Użytkownik nr: 148 |
Strój każdy musi dopasować indywidualnie, jednym lepiej w obcisłych spodniach się biega, innym w luźnych. Ja np. na zimę mam luźne ocieplane dresy kupione na targu (za 50 zł) i pięknie się biega nawet przy - 15 C
|
|
|
|
23-02-2009, 21:35
|
|
![]() Debiutant ![]() Grupa: Forumowicze Postów: 42 Dołączył: 08-01-2009 Użytkownik nr: 124 |
Podłączę się do dyskusji:
ja preferuję bieżnię - lepsze efekty odczuwam podczas chodzenia w różnych konfiguracjach. Nie biegam, bo odczuwam to w kolanie rower - dla mnie najlepszy na cieplejsze dni; łatwo się można poza miasto wyrwac i po okolicy pojeździc orbitrek - w domu mam coś podobnego - Gazelle Freestyle; fajny sprzęcik do aerobów - biegasz sobie w powietrzu i nie obciążasz za bardzo stawów. Jak sie pochylisz do przodu to podpompujesz klatkę i triceps, a jak się odchylisz do tyłu to pójdzie w plecy i trochę w biceps. No i jest zgrabny - po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca. Swój kupiłem kilka lat temu - niedawno widziałem ulepszone z regulowanym obciążeniem. A na wiosnę wskakuję na rolki - zaczynam się uczyc i będzie się działo, oj będzie się działo Pozdrawiam, Jaras |
|
|
|
| Reklama |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja lo-fi | Aktualny czas: 02-09-10 - 21:38 |