menshealth.pl - strona główna

Witaj, Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum Rules  Przeczytaj to, zanim cokolwiek napiszesz: Zasady forum MH

Reply to this topicStart new topic
Bieganie z gwarancją sukcesu
Mens Health
post 15-01-2010, 14:49
Post #1

Stały bywalec

Grupa: Administratorzy
Użytkownik nr: 3

Schudniesz i wyrzeźbisz mięśnie. Poprawisz kondycję i zdrowie. Będziesz wulkanem energii. To zyski z biegania. Zainteresowany? Oto komplet wskazówek, jak zacząć i programy, dzięki którym już za 8 tygodni będziesz biegał 30 minut bez przerwy. Gwarantowane.

http://www.menshealth.pl/fitness/Bieganie-...kcesu-3777.html
Go to the top of the page

+Quote Post
rookie
post 15-01-2010, 16:03
Post #2

Debiutant
*

Grupa: Forumowicze
Użytkownik nr: 1,667

lajtowy artykuł....ale miły do poczytania.

ja nie mogę się doczekać powrotu do biegania (mam złamany piszczel - zrasta się wolnoooo).
kiedyś nie lubiłem biegać, ale kiedy zaczęło mi to dawać przyjemność i korzyści zdrowotne, to mógłbym codziennie tak pomykać po 5-6km. gorąco polecam każdemu kto chce być zdrowy i czuć się dobrze.

+Quote Post
dług tlenowy
post 15-01-2010, 16:47
Post #3

Debiutant
*

Użytkownik nr: 999

Rozbraja mnie hasełko,że po 8 tygodniach będziesz biegał bez przerwy! biggrin.gif
To faktycznie musi być artykuł skierowany do totalnych amatorów, którzy ze sportem nigdy nie byli "za pan brat ".Moim zdaniem przebiegnięcie 30 min. bez przerwy można osiągnąć spokojnie po 3 tygodniach.Oczywiście biegania 3-4 razy w tygodniu,ale może ten artykuł powstał z myślą o znacznie starszych "biegaczach" tongue.gif,czy na potrzeby ekstremalnych osobników...A może ja się nie znam -młody, szczupły,uprawiający sport.Ale dobrze ze są wskazówki dotyczace kupowania obuwia-to najważniejsze. laugh.gif

+Quote Post
Czytacz
post 15-01-2010, 18:39
Post #4

Weteran

Użytkownik nr: 117

Mlody, silny, wysportowany... I oby tak pozostalo. Obys nigdy nie musial sie przekonac na wlasnej skorze, jak szybko postepuje degeneracja organizmu, kiedy siadasz za biurkiem w pracy. Widze to wokol siebie - 25-30-letnie grubaski, bez formy, bez miesni i bez energii, za to z fajka w ustach i drozdzowka w dloni. Dla nich wejscie po schodach na 1. pietro jest problemem, ktory rozwiazuja, wciskajac guzik windy.

Dla nich 8 tygodni to okres w sam raz, tak mysle.

--------------------
"Curve: the loveliest distance between two points" - Mae West

+Quote Post
Remekbd
post 15-01-2010, 19:21
Post #5

Bywalec

Użytkownik nr: 569

Ja jestem po zapaleniu płuc, 3 miesiące nie biegałem ale gdy ostatnio sprawdzałem ile mogę przebiec to wciąż ponad 1,5h spokojnie bez przeszkód, tylko energia mnie wciąż rozpiera smile.gif Czytacz nie ma się co dziwić jeszcze 100lat temu przeciętny dystans pokonywany na nogach w ciągu dnia to było 10-11km teraz jest to lekko ponad 1,1km średnio oczywiście. Ja poruszam się we Wrocławiu na trasach do 1km na nogach bo jest szybciej a moi znajomi tramwajem bądź autobusem czekając te kilka, kilkanaście minut aż przyjedzie. No i powoli zarażam bieganiem swoją dziewczynę i kumpli biggrin.gif Ale co do artykułu, jest dobrze napisany, choćby w kwestii butów a jeśli ktoś będzie chciał się więcej dowiedzieć o bieganiu to na pewno znajdzie informacje bez problemu.

+Quote Post
MH Admin
post 15-01-2010, 20:06
Post #6

Bywalec

Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 97

CYTAT(Remekbd @ 15-01-2010, 19:21) *
jeśli ktoś będzie chciał się więcej dowiedzieć o bieganiu to na pewno znajdzie informacje bez problemu.

Polecam szukac tutaj (kliknij na okladke):

Pozdrawiam
MH Admin

+Quote Post
Remekbd
post 15-01-2010, 21:04
Post #7

Bywalec

Użytkownik nr: 569

Dokładnie o to chodziło, nie chciałem reklamy robić wink.gif

+Quote Post
danielmajewski
post 16-01-2010, 11:02
Post #8

Debiutant
*

Użytkownik nr: 1,009

suprinuję - nogi mam jak na beczce naciągane ;]

--------------------

Wytrzymałość wyznacznikiem charakteru

+Quote Post
rukahs96ogcjm
post 16-01-2010, 17:46
Post #9

Debiutant
*

Użytkownik nr: 1,589

Wydaje mi się że się nie znasz biggrin.gif mój pierwszy kontakt z bieganiem rozpoczął się w wakacje gdy miałem 16 lat, mierzyłem wtedy 178 i ważyłem około 70kg, miałem niezłą oponkę, a zacząłem dla zabawy. Pamiętam jak dziś że "na raz" pokonałem równe 2,5 km po czym płuca chciały mi wyskoczyć. Od następnego dnia zacząłem biegać już na poważnie, bo stwierdziłem że to fajna zabawa. Biegałem stopniowo 3,4,5 kilometrów. Po miesiącu biegania zauważyłem że po oponce pozostały resztki, stopy mam ciepłe (ponieważ dawniej niezależnie od pory roku miałem lodowate stopy, a dzięki bieganiu poprawiłem krążenie) oraz że kiedy kładę się spać po takim treningu lepiej mi się śpi a rano jestem jeszcze bardziej wypoczęty biggrin.gif Teraz mam 19 lat i biegam kiedy tylko mogę. Biegam także w zimę, jest to możliwe jeśli będziemy biegać kiedy robi się coraz chłodniej nasze płuca przyzwyczają się do zimnego powietrza i nawet kiedy będzie -15 bezproblemowo będziemy klepać kolejne kilometry biggrin.gif

Każdemu polecam, i życzę 'szerokości' biggrin.gif

+Quote Post
Martus-należący ...
post 16-01-2010, 17:57
Post #10

Nowy na forum
**

Użytkownik nr: 1,214

mi osobiście żadna aktywność nie przynosi tyle energii co bieganie:)

odnośnie butów, to NewBalance oferuje również buty z różną szerokością., np. dla mężczyzn: B (wąski), D (standard), 2E (szeroki) i 4E (bardzo szeroki)

--------------------
i wiem, że mogę!

+Quote Post
facio
post 18-01-2010, 16:26
Post #11

Debiutant
*

Użytkownik nr: 1,549

Już nie mogę się doczekać na cieplejsze dni, jak znowu będzie można zacząć biegać! Wiem, że sporo ludzi biega też zimą, ale to zdecydowanie nie byłaby dla mnie przyjemnośćwink.gif Zimą zdecydowanie chętniej wybieram bieżnię na siłowni, też się swoje spali;) Do tego zacząłem jakiś czas temu zażywać l-karnitynę w proszku (Direct) i forma coraz lepsza, mimo, że do wiosny daleko;)

+Quote Post
Rychu
post 18-01-2010, 16:50
Post #12

Debiutant
*

Użytkownik nr: 1,680

Jak Myślicie ... to by były dobre i wygodne buty do biegania ? http://www.mytoyblog.com/wp-content/upload...0-20shox-32.jpg ?

+Quote Post
rukahs96ogcjm
post 18-01-2010, 17:54
Post #13

Debiutant
*

Użytkownik nr: 1,589

CYTAT(Rychu @ 18-01-2010, 17:50) *
Jak Myślicie ... to by były dobre i wygodne buty do biegania ? http://www.mytoyblog.com/wp-content/upload...0-20shox-32.jpg ?

Jeśli nie biegasz zawodowo (np tylko las, lub tylko beton) to jak najbardziej polecam, buty nike z systemem shox to najlepsze 'najki' do biegania.

+Quote Post
Karol.
post 17-02-2010, 17:29
Post #14

Nowy na forum
**

Użytkownik nr: 1,881

Też dołączam się do wszystkich biegaczy. Bakcyla tą formą aktywnego odpoczynku zaszczepił we mnie mój ojciec. Zacząłem biegać w wieku 15 lat, chociaż robiłem często dość długie przerwy między truchtaniem. Po okresie obijania się wracałem do formy patrząc na tatę, który nie zważając na warunki, takie jak, pogoda, temperatura czy pora roku biega cały czas. Obecnie mam 17 lat i biegam wraz z nim. Biegamy razem po około 12-15 km po miękkiej nawierzchni. W zeszłym roku wystartowałem w jednej z imprez Nike Run i w czasie 57 min przebiegłem 11,5 km. wink.gif

+Quote Post
Shaq44
post 09-03-2010, 15:56
Post #15

Bywalec

Użytkownik nr: 14

Fajnie poczytać, że tylu z nas lubi pobiegac... Sam biega od 4 lat, nie jestem demonem szybkości i nie biegam dla wyników - na karierę sportową jestem już dawno za stary... Mam na koncie już kilka udanych imprez biegowych w tym zeszłoroczny półmaraton warszawski. W tym roku oczywiście też stanę na jego starcie. Regularne bieganie nie dość, że sprawia, że czuję się fizycznie lepiej, ale nade wszystko uspokaja. Wyrzucam z siebie cały stres z pracy i domu, nie ma mnie przez półtorej godziny biegu - jestem tylko sam dla siebie (no chyba, że biegam z żoną :])

Polecam wszystkim!

A co do butów to się nie zgodzę. Wszystko zależy od tego ile ważysz i jaką masz stopę... Dla mnie (185 cm i dobrze ponad 100 kg najlepsze są Nike Pegasusy albo Vomer - najlepiej nr. 2).

--------------------

+Quote Post
Reklama

Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja lo-fi Aktualny czas: 09-09-10 - 13:48