menshealth.pl - strona główna

Witaj, Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum Rules  Przeczytaj to, zanim cokolwiek napiszesz: Zasady forum MH

Reply to this topicStart new topic
Pomysły na promocję firmy
Abdiel
post 03-10-2009, 13:14
Post #1

Debiutant
*

Grupa: Forumowicze
Użytkownik nr: 265

Witam.
Szukam ciekawych pomysłów na promocję firmy.
Obecnie klienci trafiają do mnie głównie z polecenia, reklamy w google i z goldeline.
Zastanawiam się jednak jak poszerzyć swoją ofertę i trafić do nowych klientów.
Macie może jakieś ciekawe pomysły?

--------------------
Profesjonalne rozwiązania webowe. Tworzenie stron www, crm, cms - www.altstudio.pl
Go to the top of the page

+Quote Post
*Luki*
post 03-10-2009, 15:23
Post #2

The King

Użytkownik nr: 78

Za to sie placi drogi panie. ;-)
Ja reklamuje biuro, w ktorym pracuje swoja osoba. To dziala. Ale tu potrzeba charyzmy i pewnej oglady w biznesowej otoczce. Trzeba tez wykazac profesjonalizm, chociazby w slownictwie i ofercie. Do tego zalaczam wizytowke. W sumie to nie wiem po co to robie skoro szefowa(mama) nie moze wiecej klientow miec (mamy ich duuuzo). Moze to doswiadczenie przyda sie w przyszlosci. Dlaczego to tutaj pisze? Poniewaz na wlasnym doswiadczeniu wiem jakie skutki ma dobra reklama firmy wlasna osoba.

Ty prowadzisz dzialanosc w sektorze informatycznym. Tu nie mam sporego doswiadczenia. Najlepszym rozwiazaniem wydaje sie byc oczywiscie internet. Warto by strony dla firm, ktore tworzysz zamieszczaly banery, linki. To z reszta jest praktycznie wszedzie praktykowane. Przejedz na sam dol strony. ;-)

Jeden z naszym klientow (firma inf.) zamieszczal naklejki na roznych obiektach w miescie. Najlepiej jakis most, slup etc., gdzie ludzie czesto stoja w korku.

Zdecydowanie moge polecic Ci literature zwiazana z reklama. Duzo tego jest chociazby w Empikach.

Luki

--------------------
Be a millionaire

+Quote Post
Abdiel
post 03-10-2009, 18:21
Post #3

Debiutant
*

Dzięki wielkie za odpowiedź.
Reklama własną osobą to faktycznie podstawa i staram się to robić najlepiej jak mogę. Poza tym zawsze robę projekty tak, by klient był zadowolony, dzięki temu coraz częściej do mnie wracają. Stopki i banery mam, nawet jako firma byłem jednym ze sponsorów tytularnych kampanii „Przystanek Woodstock 2009 – eliminacje”. Baner wisi tam do tej pory, ale wejść z tego tytuło mało, a chciałem wskoczyć w rynek muzyczny, gdzie młode kapele mogą chcieć posiadać własną witrynę.
Myślę o tych naklejkach na mieście. Może to faktycznie ciekawy pomysł i warto go wykorzystać Dzięki za rady

--------------------
Profesjonalne rozwiązania webowe. Tworzenie stron www, crm, cms - www.altstudio.pl

+Quote Post
saber
post 04-10-2009, 13:07
Post #4

Stały bywalec

Użytkownik nr: 21

Przede wszystkim odpowiedz sobie na pytanie kto jest Twoim klientem, a potem zastanów się gdzie go szukać. To tak a propos naklejek w mieście.

Przy okazji. Zajmujesz się może joomla? Potrzebowałbym w niedalekiej przyszłości, aby ktoś mi ustawił na serwerze firmowym stronę w joomli, cała gotowa, chodzi tylko oto aby ją odpowiednio zainstalować na serwerze.

--------------------
Jedz codziennie płatki, będziesz miał zgrabne pośladki.

Pozdrawiam

+Quote Post
Abdiel
post 04-10-2009, 13:16
Post #5

Debiutant
*

Oczywiście zapraszam smile.gif Chętnie podejmę się zlecenia smile.gif
W Joomli się specjalizujemy, sporo projektów już na niej wykonaliśmy.
adam.trojanczyk[małpa]altstudio.pl
dane masz też na stronie www.altstudio.pl
Będę czekał na kontakt.

--------------------

+Quote Post
bartolomeo107
post 04-10-2009, 15:27
Post #6

Bywalec

Użytkownik nr: 288

Wszelkie rodzaje drobnych gadżetów - niby nic, a logo czy krótka treść na długopisie, okładce notesu czy breloku zawsze zapadną w pamięci.
Rzucasz takim gadżetem klientowi , najlepiej więcej niż jeden, żeby było dla rodzinki klienta i reklama sama się robi.

--------------------

+Quote Post
saber
post 04-10-2009, 15:43
Post #7

Stały bywalec

Użytkownik nr: 21

Czy ja wiem? Jak jesteś lekarzem i masz notesik firmy X i długopis firmy X to może i tak. Ale co ma długopis do stron internetowych? Do mnie osobiście to nie przemawia.

Ja bym podszedł do sprawy z innej strony. Przede wszystkim, czego szuka ktoś kto jest zainteresowany wykonaniem strony internetowej. Idąc dalej, jak i gdzie szuka (w autobusie na naklejkach?) i na co zwraca uwagę. Dlaczego wybierze firmę A a nie firmę B. Kolejna rzecz, co robi największa konkurencja na rynku, czym się wyróżniają, w jaki sposób się promują. Promocja to cholernie szerokie pojęcie. Można wydać na nią grubą kasę i mieć mizerne efekty, a można zrobić jeden drobny ruch i mieć świetne efekty.

Sam jestem świeżo po, a raczej na etapie dopracowywania strony firmowej, którą wykonuje dla nas firma w tym się specjalizująca. Mogę powiedzieć czego mi brakowało. Bardzo dużo rzeczy musiałem sam przedstawić, czy wręcz narysować. Szczęśliwie od tragicznej propozycji design'u udało się przejść do czegoś co nam się podoba. Druga rzecz, to liczba propozycji, chciałbym mieć większy wybór. Bardzo ważne jest dla mnie też to aby ta firma była pod ręką, tak aby w każdej chwili można było się spotkać, ciężko czasami mailowo dogadać niektóre rzeczy związane ze stronami www tak żeby sie dobrze zrozumieć. Dlaczego wybraliśmy tą a nie inną firmę? Z polecenia.

@Abdiel: Odezwe się jak przyjdzie pora na to, dzięki za kontakt.

--------------------
Jedz codziennie płatki, będziesz miał zgrabne pośladki.

Pozdrawiam

+Quote Post
Sean
post 12-10-2009, 18:46
Post #8

Debiutant
*

Użytkownik nr: 1,212

Może nie będzie to ciekawy pomysł na promocję, ale na pewno ten, od którego należy zacząć. Mianowicie chodzi o wszelkiej maści katalogi firm, serwisy ze zleceniami i ogólnie serwisy ogłoszeniowe. Te, na które ostatnio zaglądam (ale ze strony zleceniodawcy, a nie wykonawcy) to http://zlecenia.przez.net/ http://www.favore.pl/ http://www.twojfachowiec.net/ i oczywiście http://www.pf.pl/serwis/index.html

Jeśli już gdzieś dodałeś swoje ogłoszenie i serwis umożliwia wystawianie opinii to postaraj się o nie. Jeśli można wylicytować w jakiś sposób wyższe pozycje na listach, również o to zadbaj. Patrząc z perspektywy osoby szukającej wykonawców na stronach gromadzących różnego rodzaju oferty, wysyłam zapytania tylko do tych z najwyższych pozycji, a w pierwszej kolejności zapoznaję się z treścią oferty firmy, która cieszy się najlepszym zdaniem wśród dotychczasowych klientów,

Poza tym szukaj na forach osób zainteresowanych stronami.

Co do poszerzenia oferty to napisz, co dokładnie masz na myśli. Chodzi Ci o tworzenie stron i na przykład ich kompleksową promocję? Może nawiążesz zatem współpracę z kimś z branży?

+Quote Post
Marcin SEO
post 13-11-2009, 22:42
Post #9

Debiutant
*

Użytkownik nr: 1,348

CYTAT(Sean @ Oct 12 2009, 19:39 PM) *
Może nie będzie to ciekawy pomysł na promocję, ale na pewno ten, od którego należy zacząć. Mianowicie chodzi o wszelkiej maści katalogi firm, serwisy ze zleceniami i ogólnie serwisy ogłoszeniowe. Te, na które ostatnio zaglądam (ale ze strony zleceniodawcy, a nie wykonawcy) to http://zlecenia.przez.net/ http://www.favore.pl/ http://www.twojfachowiec.net/ i oczywiście http://www.pf.pl/serwis/index.html

Jeśli już gdzieś dodałeś swoje ogłoszenie i serwis umożliwia wystawianie opinii to postaraj się o nie. Jeśli można wylicytować w jakiś sposób wyższe pozycje na listach, również o to zadbaj. Patrząc z perspektywy osoby szukającej wykonawców na stronach gromadzących różnego rodzaju oferty, wysyłam zapytania tylko do tych z najwyższych pozycji, a w pierwszej kolejności zapoznaję się z treścią oferty firmy, która cieszy się najlepszym zdaniem wśród dotychczasowych klientów,

Poza tym szukaj na forach osób zainteresowanych stronami.

Co do poszerzenia oferty to napisz, co dokładnie masz na myśli. Chodzi Ci o tworzenie stron i na przykład ich kompleksową promocję? Może nawiążesz zatem współpracę z kimś z branży?

Ja bym jeszcze dodał jakieś wysokiej klasy serwisy branzowe typu b2b np.[size=4][u] www.catania.pl lub http://alibaba.com w ,których masz szansę stworzyć swoją dodatkowa strone i pokazac wszystkie produkty i usługi jakie oferujesz

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja lo-fi Aktualny czas: 02-09-10 - 21:38