Jestem z kobieta w zwiazku prawie 2 lata. Od 10 miesiecy mieszkamy ze soba. Pracujemy, studiujemy, mamy kota (jakby to bylo istotne
Kocham Ja i wiem (albo chce wiedziec) ze to wlasnie ta. Z reszta czuje sie do Niej bardzo przywiazany i gdy sie dluzej nie widzimy troche mi Jej brakuje.
Ja jestem akceptowany przez jej rodzine , Ona tez przez moja i nasze rodziny sie lubia.
Problem jest tylko w tym, ze mamy baaardzo silne charaktery oboje i ciezko nam sie przyznac do bledu.
Problemem jest tez to, ze ona oklamuje mnie w drobnych rzeczach, nie nie zdradza z reszta ja Jej tez nie ale np umawiamy sie,ze gdzies wychodzimy po czym Ona zapomina o tym i umawia sie z kolezankami.
Mowi np. ze zadzwoni do mnie o jakiej porze by cos omowic po czym nie dzwoni. Albo umawiamy sie ze wroci o tej i o tej godzinie bo cos musimy zalatwic po czym jak nastolatka spoznia sie 2h...
Mam osobiscie dosc tych klamstw i tego, ze moje tlumaczenie nic nie zmienia. Postawilem sprawe na ostrzu noza, ze jesli nie popracuje nad tym i nie przestanie klamac ten zwiazek si sypnie. Teraz pytanie do doroslych uzytkownikow tego forum:
jak sprawic zeby ten zwiazek sie nie sypnal i co robic ze swojej strony zeby dac jej sile na naprawe tego.
Powiedzialem, ze nie wytrzymam tego w sobote gdy umawialismy sie ze pojdziemy na urodziny jej kolezanki (nie jest dla mnie mila ale ze to przyjaciolka mojej dziewczyny to stwierdzilem ze pojde) i odwolalem specjalnie szkolenie wspinaczkowe na ktorym mialem uczestniczyc (uwielbiam wspinaczke).
Jednak ona chciala isc sama i powiedziala mi o tym jak juz sie szykowalismy jakies 30 min przed... nie wtrzymalem , ale ok poszla ja zostalem sobie w domu. W niedziele nie odezwalismy sie do siebie slowem, w poniedzialek wieczorem obejrzelismy tylko razem film, we wtorek powiedziala ze zadzwoni jak bede w pracy, nie zadzwonila, podobnie w srode, dzis mamy czwartek. Czy ta kobieta ma szanse sie zmienic?
Nie mowcie zeby porozmawiac, rozmawialem tlumaczylem, ona przepraszala i wciaz to samo...
PS. przepraszam za brak PL znakow- niestety w firmie nie mamy PL jezyka na komputerach.