Polityka prywatności - poznaj szczegóły » [ X ]
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.3

Gotowanie na parze: bomba witamin i mikroelementów

Wystarczy opłukać produkty, pokroić, dodać wodę, przyprawy i zaczekać kilkanaście minut. Gotowanie na parze jest najprostszym, najbardziej naturalnym i najzdrowszym sposobem na świetne dania. 

Gotowanie na parze Gotowanie na parze może i powinno być smaczne. Wszystko zależy od kompozycji składników i dodatków.

Bomba witamin i mikroelementów

  • 1 żółta i 1 czerwona papryka
  • seler naciowy
  • 1 cebula 6 2 marchewki 6 sól, pieprz
  • sos beszamel
  • 1 bakłażan
  • zioła

Rada MH: Gotując na parze, zachowasz wszystkie najbardziej wartościowe składniki, które wypłukałaby woda.

1. Upgrade na seks

  • 6 obranych krewetek tygrysich
  • 2 ząbki czosnku

Dlaczego?

Zawarty w owocach morza cynk jest jednym z najważniejszych mikroelementów. Poprawia potencję, zwiększa produkcję plemników, podnosi – podobnie jak czosnek – odporność, zwiększa wrażliwość zmysłów smaku i węchu oraz dba o nasz wzrost i rozwój umysłowy.

2. Upgrade na spalanie tłuszczu

  • 1/2 szklanki ryżu
  • 5 plasterków świeżego imbiru

Dlaczego?

Ryż jest stałym składnikiem wszystkich diet niskosodowych, szczególnie zalecanych dla osób z podwyższonym ciśnieniem tętniczym. Usuwa nadmiar wody z organizmu, odciąża nerki, a imbir wspomaga przemianę materii i przyspiesza spalanie tłuszczu.

Upgrade na formę i wygląd

  • 1 filet z łososia norweskiego
  • sok z ćwiartki cytryny

Dlaczego?

Zawiera związek DMAE, który zwiększa wydolność fizyczną i koordynację nerwowo-mięśniową. Stymuluje neuroprzekaźniki odpowiedzialne za napięcie skóry, a wykorzystywany w kosmetyce działa jak naturalny lifting przeciwzmarszczkowy. Cytryna wzmaga działanie DMAE. 

Zobacz, jakie jeszcze warzywa powinieneś włączyć do swojej diety - oto warzywna siódemka wspaniałych!

Komentarze

 
 

Wypełnij to pole:

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij